Κοινοποίηση


«Προσπαθούσε να τη βιάσει στη μέση του δρόμου» περιέγραψε ένας από τους ανθρώπους που έγινε αυτόπτης μάρτυρας της απόπειρας βιασμού μιας 29χρονης από τον «δράκο» των Εξαρχείων. Σημειώνεται, πως ο άνδρας είχε καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα.

Συγκεκριμένα, ο «δράκος των Εξαρχείων», ένας νεαρός από τη Συρία, βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές Γρεβενών για σeξουαλικής φύσεως αδικήματα μέχρι τον Αύγουστο του 2023.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε επιχειρήσει ένα χρόνο πριν να βιάσει μια 70χρονη αλλοδαπή στην περιοχή του Αλίμου. Τις τελευταίες ώρες προσπάθησε να βιάσει τρεις γυναίκες στα Εξάρχεια, ανάμεσα τους μία δικηγόρος, μία γιατρός και ένα 13χρονo κοριτσάκι, και ακόμα μια γυναίκα στη Γλυφάδα.

Παράλληλα, ο δράστης κατηγορείται για ακόμα μια απόπειρα βιασμού, στις 27 Οκτωβρίου σε στάση του τραμ στην περιοχή της Γλυφάδας.

Αυτόπτης μάρτυρας που βοήθησε ένα από τα θύματά του μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, λέγοντας πως αρχικά τον πέρασε για «τσαντάκια» και όπως είπε «προσπαθούσε να την βιάσει στη μέση του δρόμου».

Σημείωσε πως εστίασαν κυρίως στην κοπέλα και έτρεξαν να την βοηθήσουν. «Είδα την πάλη, η κοπέλα ξανάβαζε το μπουφάν τη» είπε και συνέχισε πως την έβαλαν σε κατάστημα για να ηρεμήσει και παρά τις φωνές ο δράστης αποχώρησε σχεδόν ατάραχος: «Έφυγε σχεδόν περπατώντας, σχετικά ψύχραιμα».

Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης.

Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη του

Η αστυνομία είχε στα χέρια της βίντεο από την απόπειρα βιασμού και έτσι κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του.

Την ίδια καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι περιγραφές των θυμάτων που μιλούσαν για ένα άτομο μεσαίου αναστήματος, ξανθό, ανοιχτόχρωμο, με γαλάζια μάτια που μιλά σπαστά ελληνικά.

Η αστυνομία με μια εκτεταμένη έρευνα στη βάση δεδομένων σεσημασμένων ατόμων, κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη.

Την Τρίτη οι αστυνομικοί «χτένιζαν» την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και κατάφεραν τελικά να τον εντοπίσουν στην πλατεία Κάνιγγος, όπου και τον συνέλαβαν.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.