Κοινοποίηση


Εδώ και μερικά 24ωρα ο αθλητικός κόσμος παραμιλάει με το συμβόλαιο που έδωσε η ομάδα του μπέιζμπολ, Λος Άντζελες Ντότζερς, στον σούπερσταρ του αθλήματος, Σοχέι Οχτάνι, ο οποίος υπέγραψε για δέκα χρόνια και θα λάβει 700 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ιάπωνας που μπορεί να επιτεθεί και να αμυνθεί – κάτι εξαιρετικά σπάνιο στο άθλημα – θεωρείται ίσως ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών και σίγουρα ό,τι καλύτερο έχει παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό του αθλήματος από τον θρυλικό Μπέιμπ Ρουθ.

Ωστόσο, το ποσό που επένδυσε πάνω του η ομάδα του Λος Άντζελες προκαλεί αντιδράσεις. Εξάλλου, είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του αθλητισμού υπολογίζοντας το σύνολο των χρημάτων που θα λάβει, διότι σε ετήσια βάση παραμένει το τελευταίο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα.

Αν και σύμφωνα με το δίκτυο ESPN ο 29χρονος Ιάπωνας συμφώνησε να πάρει χρήματα και μετά το τέλος της δεκαετούς συμφωνίας του μειώνοντας τις ετήσιες απολαβές του στα 40 με 50 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου οι Ντότζερς να μπορέσουν να ενισχύσουν το ρόστερ τους για να «κυνηγήσουν» το πρωτάθλημα του MLB, το ποσό προκαλεί ίλιγγο και προκάλεσε αντιδράσεις.

«Δεν βγαίνει νόημα»

Στα social media, οι οπαδοί των Ντότζερς πανηγύρισαν την απόκτηση του Οχτάνι που θεωρείται η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος. «Δεν είναι δικά μας λεφτά», έγραψαν πολλοί. Δημοσιογράφοι και πολιτικοί χαρακτήρισαν το ποσό «παράλογο». Ο διασημότερος σχολιαστής αθλητικών στις ΗΠΑ, ο Στίβεν Έι Σμιθ του ESPN, τόνισε: «Τι διάολο υπέγραψε μόλις τώρα;», ενώ οι «New York Times» υπογράμμισαν πως «δεν βγαίνει νόημα» σε αυτή την επένδυση προσθέτοντας πως οι Ντότζερς δεν πρόκειται να ανακτήσουν την επένδυσή τους. Βέβαια, στην Ιαπωνία ήδη έχει προκληθεί πανζουρλισμός με τη μεταγραφή του Οχτάνι καθώς στη χώρα της Άπω Ανατολής ο άσος του μπέιζμπολ προκαλεί ένα φαινόμενο «που μπορεί να περιγραφεί ως ανάμεσα στον Μάικλ Τζόρνταν και την Τέιλορ Σουίφτ», σχολίασαν ειδικοί.

Άλλοι, πάλι, ανέφεραν πως τέτοια χρήματα θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ζωές πολλών ανθρώπων και κοινοτήτων από το να δοθούν σ’ έναν παίκτη του μπειζμπολ για να χτυπάει ή να πετάει ένα μπαλάκι. Η απάντηση που έλαβαν είναι πως έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός.

Τα δέκα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ιστορία του αθλητισμού:

  • Σοχέι Οχτάνι (Ντότζερς, MLB) 700 εκατ. δολάρια
  • Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα, ποδόσφαιρο) 674 εκατ.
  • Κριστιάνο Ρονάλντο (Αλ Νασρ, ποδόσφαιρο) 536 εκατ.
  • Τζον Ραμ (LIV, γκολφ) 525 εκατ.
  • Πάτρικ Μαχόουμς (Τσιφς, NFL) 503 εκατ.
  • Καρίμ Μπενζεμά (Αλ Ιτιχάντ, ποδόσφαιρο) 428 εκατ.
  • Μάικ Τράουτ (Έιντζελς, MLB) 426,5 εκατ.
  • Κανέλο Άλβαρες (DAZN, μποξ) 365 εκατ.
  • Μούκι Μπετς (Ντότζερς, MLB) 365 εκατ.
  • Άαρον Τζατζ (Γιάνκις, MLB) 360 εκατ.

Πηγή: https%3A%2F%2Fwww.e-daily.gr%2Fpost%2F252147%2Fdixazei-to-megalytero-symvolaio-stin-istoria-twn-spor-poso-poy-prokalei-iliggo

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.