Κοινοποίηση


Για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (28/12) καθώς στις 7 Δεκεμβρίου είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Ρήγας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η εν λόγω απώλεια «διευρύνει τον κατάλογο των ηρώων που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης».

«Ευελπιστούμε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και οι ηθικοί αυτουργοί, αν υπάρχουν και βέβαια πρέπει να επισημανθεί ότι το ένστολο προσωπικό αυτής της χώρας δουλεύει καθημερινά επικίνδυνα», πρόσθεσε. Σχετικά με το κατηγορητήριο, τόσο για τον 18χρονο καθ’ ομολογία δράστη που έχει ήδη προφυλακιστεί, όσο και για κάθε άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται και έχει ταυτοποιηθεί, πρόκειται να αλλάξει και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά υπάρχει και το νεαρό της ηλικίας, ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

Ο 18χρονος που έχει συλληφθεί

«Από τον Άλκη ως τον Μιχάλη και από τους αστυνομικό που έχασε τη ζωή του στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο ως το χαμό του 32χρονου συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη, που δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει γίνει, είναι ένας μαύρος Δεκέμβρης για την Ελληνική Αστυνομία», τόνισε ο Νίκος Ρήγας.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι ήταν δίπλα μας, τους γνωρίζουμε και δυστυχώς δεν θα είναι ξανά δίπλα μας. Πόσο αίμα ακόμα πρέπει να χυθεί για να καταλάβουν κάποια νοσηρά μυαλά ότι πρέπει να σταματήσουν τέτοιου είδους δολοφονικές επιθέσεις, οι οποίες αφαιρούν ζωές και καταστρέφουν και τις ζωές των ίδιων» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων.

Πλαίσιο ποινής τα ισόβια

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με το κατηγορητήριο επεσήμανε: «Είναι προφανές ότι θα αναβαθμιστεί η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος. Θα ασκηθεί συμπληρωματικά νέα ποινική δίωξη.

Θα αναβαθμιστεί η κατηγορία από την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Επομένως, το πλαίσιο ποινής πλέον για τον κατηγορούμενο θα είναι τα ισόβια.

Βέβαια ο 18χρονος έχει το νεαρό της ηλικίας, το οποίο βάσει του ποινικού κώδικα μπορεί να σημαίνει ότι θα του αναγνωριστεί η ειδική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας.

Σε πραγματικά χρόνια έκτισης το μέγιστο θα είναι τα 18, ενώ γίνεται μια νέα αλλαγή με τον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική δικονομία που έχουν τεθεί σε διαβούλευση αλλά ακόμη δεν έχει ψηφιστεί».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.