Κοινοποίηση


Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο νησί της Άνδρου, την ώρα που στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι έως και επτά μποφόρ.

Στο νησί είναι σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα, στις περιοχές Βιτάλι και κοντά στην ιερά μονή Ζωοδόχου Πηγής, ενώ έχουν κινητοποιηθεί πυροσβεστικές δυνάμεις. Αυτή την ώρα επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Οι φωτιές προκλήθηκαν πιθανότατα από κεραυνούς, καίνε χαμηλή βλάστηση και οι εστίες τους εντοπίζονται στο βουνό πάνω από τους δύο οικισμούς. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

andros__1_

andros___2_

Στις 14:32 το μεσημέρι του Σαββάτου εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα του 112, το οποίο αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Το χωριό Γίδες βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

gides

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της «ξηρής καταιγίδας», με την περιοχή να πλήττεται από πάρα πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες.

Πολλαπλές εστίες, επίσης λόγω κεραυνών, ξέσπασαν το πρωί στην Ανατολική Αττική και τη Χίο, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Δύσκολη χαρακτηρίζει την κατάσταση και στα δύο πύρινα μέτωπα το τοπικό μέσο enandro.gr.
andros___2__2

andros___4_

andros___3__2




Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.