Κοινοποίηση


Διακόπηκε η συζήτηση της τελευταίας συνεδρίασης της Εξεταστική Επιτροπής για τα Τέμπη, καθώς μπήκε στην αίθουσα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρότι δεν είναι μέλος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει εξαιρεθεί από μέλος επιτροπής, καθώς εκπροσωπεί νομικά συγγενείς των θυμάτων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος της ζήτησε να αποχωρήσει, ωστόσο δεν το έκανε. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος διέκοψε τη συνεδρίαση για να ενημερώσει τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα για τα επόμενα βήματα.

Η κ. Κωνσταντοπουλου απαντώντας στον πρόεδρο της εξεταστικής είπε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει δικαίωμα να είναι στην αίθουσα, ως βουλευτής, αλλά δεν μπορεί να πάρει το λόγο. Η ίδια ωστόσο δεν το δέχεται.

Οι διάλογοι που προηγήθηκαν

Κωνσταντοπούλου: «Αφήστε με να ακουστώ γιατί στρέφομαι εναντίον σας με αίτηση εξαίρεσης γιατί επιχειρείτε το μπάζωμα των ευθυνών, να κλείστε την επιτροπή βίαια». 

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Δημήτρης Μαρκόπουλος της κλείνει το μικρόφωνο.

Μαρκόπουλος: «Βάσει του άρθρου 37 παρ. 3, βουλευτής που δεν ανήκει στην επιτροπή μπορεί να παρακολουθεί, χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου. Η επιστολή που στείλατε ως εξώδικο στον πρόεδρο της επιτροπής δεν έχει αντίκρισμα».

Τσαβδαρίδης: «Ο κοινοβουλευτικός ακτιβισμός θυμίζει άλλη εποχή!».

Κωνσταντοπούλου: «Καταθέτουμε αίτηση εξαίρεσης του προέδρου της επιτροπής. Η Ελλάδα βίωσε στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Το δυστύχημα των Τεμπών βύθισε στο πένθος…».

Εκείνη τη στιγμή η Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώνεται και καταθέτει έγγραφο στο προεδρείο.

Τσαβδαρίδης: «Συμπεριφορά βουλευτή και μάλιστα πρώην προέδρου Βουλής».

Κωνσταντοπούλου: Πάτε να θάψετε την υπόθεση, με 57 νεκρούς.

Μαρκόπουλος: «Δεν γράφεται τίποτα. Παρακαλώ να σταματήσει αυτό το θέατρο. Το θέατρο Δευτέρας παίζονταν τη δεκαετία του ’80, μην το συνεχίζετε κοινοβουλευτικά. Μη μας επαναφέρετε στην περίοδο άλλων κομμάτων. Συνεχίστε, κύριε Τσαβδαρίδη, σαν να μην υπάρχει η κυρία Κωνσταντοπούλου».

Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει αίτηση εξαίρεσης και δεν μπορείτε να πείτε τίποτα. Πρέπει να μου δοθεί ο λόγος να αναπτύξω και να αποφανθεί η επιτροπή. Προσπαθείτε να κλείστε τις εργασίες».

Μαρκόπουλος: Για να υπάρχει αίτημα πρέπει να κατατεθεί από μέλος της επιτροπής. Πρόταση μομφής δεν μπορεί να υπάρξει στον πρόεδρο και προεδρείο διαρκών επιτροπών. Μπορεί η Βουλή να εκφράσει μομφή κατά προέδρου με 50 υπογραφές. Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν θα καταγράφεται, δεν αποτελεί μέλος εξεταστικής.

Μαρκόπουλος: Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας, κυρία Κωνσταντοπούλου. Εκτίθεστε. Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι στάση προέδρου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει αίτηση εξέτασης και οφείλετε να την εξετάσετε.

Βρεττός (βουλευτής Νίκης): Πώς το επιτρέπετε αυτό το πράγμα;

Μαρκόπουλος: Θέλετε να την αποβάλω; Ποια είναι η πρότασή σας; Αυτή είναι η κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν μπορώ να την αλλάξω.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.