Κοινοποίηση


Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των δειγμάτων DNA των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη και, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, μετά το πέρας των εξετάσεων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Ειδικότερα, αναλύθηκαν 58 δείγματα DNA από συγγενείς των θυμάτων ή από τα προσωπικά τους αντικείμενα συγκριτικά με τα 108 δείγματα που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. από σορούς ή σωματικά μέλη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Από αυτά, και τα 108 αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς ενώ δεν ανιχνεύθηκε καμία αντιστοίχιση DNA από συγγενή μιας αγνοούμενης. Επίσης, όσον αφορά την ταυτοποίηση του Σύρου επιβάτη, εντοπίστηκε ο αδελφός του στην Ολλανδία και στάλθηκε το απαιτούμενο δείγμα για την ανάλυση.

«Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών.

Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.

Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίσθηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου, κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου».Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.