Κοινοποίηση


Σε ισχύ είναι από σήμερα Τετάρτη 15/3 το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά σήμερα βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα

Την Πέμπτη:

α) μέχρι τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου
β) από το μεσημέρι κατά διαστήματα στις Κυκλάδες και την Κρήτη
γ) στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.
Την Παρασκευή μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 15/3

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού είναι η νοτιοανατολική κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή της Βόρειας Ιταλίας προς την Νότια Αδριατική και εν συνεχεία προς την περιοχή του Αιγαίου.

Έτσι κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 15/03 αναμένονται:

  • Βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επεκταθούν σταδιακά από τα δυτικά-βορειοδυτικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νότια νησιωτικά τμήματα τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα.
  • Οι καταιγίδες τοπικά στα νησιά του Ιονίου, στα παράκτια τμήματα της Δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας και στα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου θα είναι ισχυρές, ενώ είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις νυχτερινές ώρες προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 16/03 χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν έως και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια της τάξης των 3-5 βαθμών Κελσίου, ενώ άνοδος της θερμοκρασίας της τάξης των 3-6 βαθμών Κελσίου αναμένεται στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα.
  • Άνεμοι αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή στροφή τους σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει το εκτιμώμενο ύψος αθροιστικής βροχόπτωσης και τις περιοχές ισχυρότερων φαινομένων κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 15/03.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 1 (Χαμηλή). Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.