Κοινοποίηση


Η Καθαρά Δευτέρα είναι αργία για τους εργαζομένους του δημοσίου, αλλά όχι τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ωστόσο πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να μην εργάζονται εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ιδιωτικοί υπάλληλοι μπορεί να μην εργάζονται την Καθαρά Δευτέρα σε περίπτωση που υπάρχει σχετικός Κανονισμός Εργασίας της επιχείρησης, η αργία τηρείται εθιμοτυπικά ή η εταιρεία επιλέγει να παραμείνει κλειστή εκείνη την ημέρα.

Πώς πληρώνεται η Καθαρά Δευτέρα

Στο δημόσιο, η αργία πληρώνεται κανονικά όπως όλες οι υπόλοιπες
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, παράλληλα, αν δεν εργαστούν στο πλαίσιο των παραπάνω τότε δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους
Αν μία επιχείρηση λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση (ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε) τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.