Κοινοποίηση


Μια 60χρονη γυναίκα αντιμετώπισε σκληρό bullying στον εργασιακό της χώρο (mobbing) με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραιτηθεί, με τη σχετική καταγγελία να έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο σύζυγος της εργοδότριας αποπειράθηκε να χειροδικήσει σε βάρος της 60χρονης, όταν εκείνη ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει για να βγει στη σύνταξη. Όπως λέει η κόρη της 60χρονης, μιλώντας στο MEGA, η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια, ενώ η προσφυγή τους στη επιθεώρηση Εργασίας δεν απέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

«Επί 19 συναπτά έτη είχε μια πολύ σημαντική θέση με πολλές αρμοδιότητες. Έγινε απόπειρα χειροδικίας από τον σύζυγο της εργοδότριας. Η εργοδότρια είπε “θα δώσω αποζημίωση σε οποίον γουστάρω και σε όποιον το αξίζει”», συμπλήρωσε η ίδια και πρόσθεσε ότι: «Από την επιθεώρηση Εργασίας μας είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο του Έλληνα εργοδότη και ότι μια πιθανή λύση ίσως βρεθεί στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια. Η μαμά βίωσε ακραίο εργασιακό bullying από αυτήν την εταιρεία και από την εργοδοσία. Έχει ψυχοσωματικά».

Το πρώτο δικαστήριο, το οποίο αφορούσε το εργασιακό bullying και την καταβολή αποζημιώσεων για υπερεργασία έχει γίνει και αναμένονται τα πορίσματα, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται το δεύτερο δικαστήριο που αφορά στη συνολική αποζημίωση της 60χρονης.

«Έγινε το πρώτο δικαστήριο από το οποίο ακόμα δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Φτάσαμε στο σημείο να πούμε καλύτερα στα δικαστήρια παρά στα ψυχιατρεία. Στο δεύτερο δικαστήριο διεκδικούμε την αποζημίωση απόλυσης. Δεν απολύθηκε, εξωθήθηκε σε οικειοθελή αποχώρηση γιατί δεν άντεχε άλλο».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την κόρη της καταγγέλλουσας υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι «που έχουν αποχωρήσει και έχουν απολυθεί κατά αυτόν τον τρόπο και πριν και μετά τη μητέρα μου».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.