Κοινοποίηση


Σε κάποια εκλογικά κέντρα δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους εκλογικούς καταλόγους, καθώς σε στήλη δεξιά από τον ειδικό εκλογικό αριθμό του εκλογέα, αναγράφεται το γράμμα «Α» Κεφαλαίο, που υποδηλώνει το φύλο του ψηφοφόρου (Άρρεν).

Ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι θεωρώντας εσφαλμένα ότι αυτή η ένδειξη υποδηλώνει «Απόδημο», δηλαδή εκλογέα που ψηφίζει στο εξωτερικό, δεν επιτρέπουν στους εκλογείς να ψηφίσουν.

Διευκρινίζεται ότι για τους απόδημους ψηφοφόρους εξωτερικού η ένδειξη με το γράμμα «Α» Κεφαλαίο (δηλαδή «Απόδημος») σημειώνεται στον εκλογικό κατάλογο αριστερά, πριν από τη στήλη με τον αύξοντα αριθμό του εκλογικού καταλόγου (όπως και η ένδειξη με το γράμμα «Ε» Κεφαλαίο που υποδηλώνει «Ετεροδημότη»).

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να μην δημιουργείται σύγχυση, με αποτέλεσμα να στερούνται το εκλογικό τους δικαίωμα πολλοί ψηφοφόροι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι το αντιμετωπίζει, στέλνοντας σχετικό γραπτό μήνυμα (SMS) στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.