Κοινοποίηση


Μια νέα μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.Πρόκειται για τον φύλακα διάβασης ο οποίος ήταν ο τελευταίος που επικοινώνησε.

Πρόκειται για τον φύλακα διάβασης ο οποίος ήταν ο τελευταίος που επικοινώνησε, όπως λέει, με τους μηχανοδηγούς του Intercity και δηλώνει ξεκάθαρα πως είδε την επιβατική αμαξοστοιχία να κινείται στη γραμμή καθόδου.

Παρότι ο σταθμάρχης της Λάρισας από τις πρώτες στιγμές έπειτα από την τραγωδία, επέμενε ότι «έδιωξε» το τρένο από την άνοδο όπως ακούγεται να λέει σε ηχητικά ντοκουμέντα, ο φύλακας διάβασης μιλώντας στον Alpha περιέγραψε αναλυτικά τι είδε.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το δυστύχημα τον πήραν τηλέφωνο και τον ρωτούσαν σε ποια κατεύθυνση είδε να κινείται το τρένο

«Μου λέει θυμήσου πώς έφυγε το τρένο. Του λέω: Γιώργο, έκανε τη διαγώνια, έφυγε ανάποδα, έφυγε από την κάθοδο… Εγώ είμαι εδώ σε ένα πασάγιο που λέμε, σε μια διάβαση φυλασσόμενη. Από το κλειδί έχω απόσταση 100 μέτρα. Εγώ ήμουν ο τελευταίος δηλαδή που μίλησε και με τα παιδιά, γιατί μιλάμε μέσω ασυρμάτου».

Όπως λέει ακόμα θυμάται τη τελευταία συνομιλία με τους μηχανοδηγούς οι οποίοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο από τη σύγκρουση των δύο τρένων: «Ελεύθερο, 62 ελεύθερα το πασάκι Αγιάς, καλό δρόμο παιδιά. Μου είπαν τα παιδιά: Καλό βράδυ φίλε, καλή συνέχεια. Και σε 7 λεπτά από εδώ, δηλαδή την απόσταση τη δική μου, σε 7 λεπτά έγινε το ατύχημα», ανέφερε

Σημειώνεται ότι ο φύλακας διάβασης, έχει ενημερώσει για όλα όσα είδε έτσι ώστε να τα καταθέσει αν χρειαστεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ποτέ δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με το «κλειδί», όσα χρόνια βρίσκεται στη συγκεκριμένη δουλειά.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.