Κοινοποίηση


Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Χρήστος Βενέτης, όσον αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον χώρο των επισήμων στον Βόλο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας νεαρός φαντάρος που ήταν παραστάτης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στον χώρο των επισήμων, στην παραλία του Βόλου, έχασε τις αισθήσεις του, ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ότι παρά το γεγονός πως οι γιατροί που βρέθηκαν στο σημείο και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες έκαναν ισχυρές συστάσεις για τη διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου, ο επικεφαλής του, επέμεινε να παραμείνει όρθιος στη θέση του.

«Είναι προφανές νομίζω ότι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από τους τύπους και τα τελετουργικά»

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο νεαρός φαντάρος να υποστεί και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο.

Μετά τη δεύτερη κατάρρευσή του, αποσύρθηκε, αλλά σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, δε μεταφέρθηκε στο «Αχιλλοπούλειο» όπως προβλέπεται, αλλά στο Στρατιωτικό ιατρείο του στρατοπέδου «Γεωργούλα».

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας η μεταφορά του παθόντος εκτός του χώρου παρέλασης έγινε πεζή, παρά τις αντίθετες αυστηρές επίσης συστάσεις για μεταφορά του με φορείο αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για ασθενοφόρο.

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου

«Με αφορμή το επεισόδιο απώλειας συνείδησης σε στρατιώτη παραστάτη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Βόλο στο οποίο ήμουν παρών, ως πρόεδρος του ΙΣΜ (ΝΠΔΔ σύμβουλος για τη δημόσια υγεία ) ζητούμε:

1. Την παρουσία ασθενοφόρου πλήρως εξοπλισμένου επί της οδού Ιάσονος ώστε να έχει ταχεία πρόσβαση οπουδήποτε στην παραλία όπου συγκεντρώνονται τουλάχιστον 5000 άνθρωποι. (Στην Ιάσονος θα πρέπει να διακόπτεται η κυκλοφορία καθ’όλη τη διάρκεια της παρέλασης)

2. Την παρουσία στρατιωτικής υγειονομικής κάλυψης με στρατιωτικό γιατρό και ασθενοφόρο.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η επιμονή του υπευθύνου στρατιωτικού, να συνεχίσει την υπηρεσία του ως παραστάτης ο παθών στρατιώτης, παρά την αυστηρή σύστασή μου για άμεση αντικατάσταση, με αποτέλεσμα και δεύτερο λιποθυμικό επεισόδιο.

Επίσης η μεταφορά του παθόντος εκτός του χώρου παρέλασης έγινε πεζή παρά τις αντίθετες αυστηρές επίσης συστάσεις για μεταφορά του με φορείο αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα για ασθενοφόρο.

Είναι προφανές νομίζω ότι η υγεία και η ζωή του ανθρώπου είναι πάνω από τους τύπους και τα τελετουργικά».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.