Κοινοποίηση

Την σύμβαση για την εκτέλεση του έργου : ¨Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων στα πλαίσια της Αντιπλημμυρικής Προστασίας της ΠΕ Καστοριάς¨ 581.361,95 € (αρχικού προϋπολογισμού 735.000,00€), υπέγραψε την Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης και ο ανάδοχος της επιχείρησης Αλκ. Σπανός και ΣΙΑ ΕΤΕ.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα (στην θέση Λιανοτόπι). Τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζετε όλη την περιοχή ευθύνης της Π.Ε Καστοριάς, ενώ αναλυτικά προβλέπονται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

 

  1. Εργασίες για την προστασία γέφυρας στη θέση Λιανοτόπι, κατάντι της οποίας έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα υποσκαφής και καταστροφής των συρματοκιβωτίων καθώς και αποκάλυψη του   οπλισμού στον πυθμένα αυτής.
  2. Εργασίες για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας της Ποριάς κατάντι με χρήση λιθοδέματος της γέφυρας.
  1. Εργασίες για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας στη διασταύρωση Λιβαδοτοπίου, κατάντι με χρήση λιθοδέματος της γέφυρας.
  1. Εργασίες για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας στo Γέρμα , κατάντι με χρήση λιθοδέματος της γέφυρας.
  1. Κατασκευή αναβαθμού για τη συγκράτηση φερτών υλικών ανάντι του ταμιευτήρα του φράγματος Βράχου .
  2. Κατασκευή αντιπλημμυρικών αναχωμάτων και επένδυση πρανών του ποταμού Αλιάκμονα με συρματοκιβώτια κεκλιμένης διάστασης 4 m σε διάφορες θέσεις από την περιοχή Κρανοχωρίου έως την περιοχή Ποριάς, συνολικού μήκους 1.350 μ. περίπου.

Το έργο χρηματοδοτείται 100% σε βάρος των πιστώσεων των προγραμμάτων: «Αντιπλημμυρική προστασία Εθνικού δικτύου Π.Δ.Μ., καθαρισμός τεχνικών και λοιπών στοιχείων απορροής υδάτων – έργα ορεινής και πεδινής υδρονομίας – Έργα αντιμετώπισης χειμαρολάβας>> της ΣΑΝΠ 241 και «Αντιπλημμυρικά Έργα Ν. Καστοριάς» της ΣΑΕΠ 041.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 24 (είκοσι τέσσερις) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.