Κοινοποίηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Καστοριάς εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών, που αφορά Δήμους που έχουν στη δικαιοδοσία τους λιγότερα από 100 σχολεία, και της μετακύλισης μέρους της κάλυψης των αναγκών σε αναλώσιμα στον ήδη επιβαρυμένο οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών. Η πολιτεία οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών/τριών για ίση και δίκαιη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση!!!

    Θεωρούμε άδικη και λάθος την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει τις σχολικές επιτροπές, καθώς η απόφαση αυτή φαίνεται να έχει δημιουργήσει ήδη αρκετά ζητήματα: δεν υπάρχει αμεσότητα στις αποφάσεις και ευελιξία. Όλες οι ανάγκες των σχολείων πρέπει να κωδικοποιηθούν και να γίνονται αναθέσεις έργων που είναι χρονοβόρες, ενώ τα χρήματα της σχολικής επιτροπής δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη και η κατάσταση δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/μένες των σχολικών μονάδων επωμίζονται ακόμη ένα βάρος, αυτό της κατάρτισης προϋπολογισμού, αυξάνοντας την ανούσια γραφειοκρατία, ενώ ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι καθαρά παιδαγωγικός!!! 

    Επιπρόσθετα, η διαδικασία των αναθέσεων θα οδηγήσει σε περαιτέρω μαρασμό της περιοχής μας, καθώς θα συρρικνωθεί η τοπική αγορά.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.