Κοινοποίηση

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Διαδικασίες ελέγχου, διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα», μίλησε η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Αντωνίου, «στόχος του νομοσχεδίου είναι η προστασία και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.), με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (Π.Γ.Ε.) και τα Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (Ε.Π.Ι.Π.)., προφυλάσσοντας έτσι τους καταναλωτές από απάτες και τους παραγωγούς από τον αθέμιτο ανταγωνισμόΤα προϊόντα αυτά συνδέονται άμεσα με την ταυτότητα της χώρας μας, την ιστορία, την παράδοση και τη γαστρονομία μας. Είναι προϊόντα εμβληματικά που η ετικέτα τους είναι σήμα κατατεθέν στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά».

«Στηρίζουμε την αγροτική παραγωγή υιοθετώντας ένα νέο πρότυπο οργάνωσης και λειτουργίας της, το οποίο να ικανοποιεί τις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές απαιτήσεις και, ταυτόχρονα, να ανταποκρίνεται στον ευρωπαϊκό και διεθνή ανταγωνισμό. Και το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μέρος αυτής της συνολικής κυβερνητικής στρατηγικής για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής», υπογράμμισε η Μαρία Αντωνίου.

Δείτε ολόκληρη της ομιλία της κ. Αντωνίου στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.