Κοινοποίηση


Η 21χρονη Έμμα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, όταν την παρέσυρε αυτοκίνητο και στη συνέχεια την εγκατέλειψε ο οδηγός. Δεν ήταν όμως το μόνο – γονείς που έχασαν τα παιδιά τους χάρισαν τα όργανά τους όπως της 21χρονης Έμμας από τη Θεσσαλονίκη, ήταν και αυτοί του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά και του 18χρονου Γρηγόρη από το Αγρίνιο. Αυτό έκανε το ενδιαφέρον για να γίνουν δωρητές οι πολίτες να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

«Όταν έχουμε τέτοια περιστατικά η ευαισθητοποίηση και η συζήτηση στα ΜΜΕ αυξάνει τις δηλώσεις και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαμορφώνεται ένα τοπίο ακόμη περισσότερο υπέρ της μεταμόσχευσης»  ανέφερε πριν μερικούς μήνες ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Το 2022 οι δότες ήταν 69 ενώ το 2021 ανήλθαν σε 52 και το 2020 μόλις σε 48. Από τους 69 δε δότες του 2022 οι 10 καταγράφηκαν τον τελευταίο μήνα του έτους.

Το πιο συχνό μόσχευμα που αναζητείται από τους ασθενείς είναι με διαφορά από τα υπόλοιπα τα νεφρά.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει είτε μέσω διαδικτύου είτε στα ΚΕΠ. Ο ενδιαφερόμενος πολίτης μπαίνει στη σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (eom.gr) και μπορεί να υποβάλλει τη δήλωσή του χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TaxisNet ώστε να υπάρχει επιβεβαίωση της ταυτότητάς του. Εάν δεν το κάνει διαδικτυακά μπορεί να υποβάλλει σχετική αίτηση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Ο κάθε πολίτης εκτός από το να δηλώσει ότι επιθυμεί να γίνει δωρητής οργάνων μπορεί να δηλώσει και το αντίθετο ότι είναι δηλαδή αρνητής της δωρεάς.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.