Κοινοποίηση


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα γνωστός ποινικολόγος, που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του. Την ίδια ώρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών βρέθηκε η σύζυγός του.

H επίσης δικηγόρος και σύζυγος του ποινικολόγου θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή για να καταγραφούν επίσημα τα τραύματα που έχει στο σώμα της.

Ο ποινικολόγος με την αποχώρησή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων προχώρησε σε δηλώσεις, ομολογώντας τον ξυλοδαρμό. «Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς, βρέθηκα σε μια κατάσταση. Δεν έχω υπάρξει ξανά βiαιος. Θα κοιτάξω πώς να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Έχω χτίσει μια καριέρα με πολύ κόπο. Θα αναζήτησω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο. Δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μη βρεθεί κάνεις άλλος σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία γιατρού που εξέτασε τη 37χρονη δικηγόρο και χάρη στις τελευταίες αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την ενδοοικογενειακή βiα, κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα.

Πειθαρχική έρευνα

Στο μεταξύ, την εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του δικηγόρου ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός. Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι με έγγραφο του ο κ. Βερβεσος ζητησε από τον πρόεδρου του πειθαρχικού του ΔΣΑ, Ζήση Κωνσταντίνου, να διερευνήσει τα αναφερόμενα στο Τύπο περι σύλληψης γνωστού δικηγόρου για «ενδοοικογενειακή βiα» σε βάρος της επισης δικηγόρου συζύγου του. Πλέον, ο κ. Κωνσταντίνου καλείται να διενεργήσει προκαταρκτική πειθαρχική εξέταση προκειμένου να καταλήξει σχετικά με το αν θα «ανοίξει» πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Η κατάθεση του γιατρού που αποκάλυψε τον ξυλοδαρμό

Ο γιατρός που εξέτασε τη σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του:

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών, θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού. Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός.

Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος τη χτύπησε και εάν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την Άμεση Δράση για τις δικές της ενέργειες».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.