Κοινοποίηση


Με πολλά πύρινα μέτωπα είναι σήμερα αντιμέτωποι οι πυροσβέστες, καθώς φωτιές έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε Ελευθεροχώρι Πέλλας, Χέρσο Κιλκίς, Καινούργιο Αγρινίου, Άγιο Θωμά Λάρισας, Αρκαδία και Ακόντιο Λιβαδειάς.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη τους κατοίκους του Αγίου Θωμά Λάρισας καλώντας τους να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Λάρισας, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα το μήνυμα από το 112 αναφέρει:

«Δασική πυρκαγιά στον ‘Αγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πέλλα

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στο Ελευθεροχώρι της Πέλλας, όπου ξέσπασε φωτιά το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6).

«Ενεργοποίηση. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ελευθεροχωρίου Πέλλας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται στο μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής. Η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Αρκαδία

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Τσελεπάκου Αρκαδίας, στο Μαίναλο όπου καίγονται ξερά χόρτα. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Τριπολης, μηχανήματα έργου. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Αγρίνιο

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιά στην περιοχή του Καινούργιου, στο Αγρίνιο. Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 27 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και10 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης βοηθούν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσουργός Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ,15 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.

Λιβαδειά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ακόντιο Λιβαδειάς, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 18 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ενώ στις επιχειρήσεις συνεισφέρουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κιλκίς: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή Χέρσο του Κιλκίς, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση με τους κατοίκους να λαμβάνουν μήνυμα από το112 , ενώ στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη.




Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.