Κοινοποίηση


Τραγική η εικόνα από το πέρασμα του πύρινου ποταμιού που έπνιγε όλες αυτές τις ημέρες το παρθένο δάσος στο Βάτι της Ρόδου.

Λίγες ώρες μετά τις προσπάθειες κατάσβεσης και το σκηνικό δεν θυμίζει σε τίποτα το καταπράσινο τοπίο με το πευκοδάσος και τους ατελείωτους ελαιώνες με κάποιους από αυτούς η παράδοση να τους θέλει να χρονολογούνται από την εποχή του Κλεόβουλου του Λίνδιου.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr o φωτογράφος Σπύρος Τσαμπικάκης η καμένη έκταση είναι τεράστια με τις πρώτες εκτιμήσεις να την υπολογίζουν στο 30 με 35% της συνολικής επιφάνειας του νησιού.

«Η έκταση που έχει καεί σε όλη την περιοχή, είναι τεράστια με το drone καταφέραμε να δείξουμε το 1/5 της περιοχής που έχει καεί. Αυτό που λένε πως έχει καεί το 10% της συνολικής επιφάνειας του νησιού για μένα είναι μεγάλο ψέμα, τουλάχιστον το 30 με 35% είναι. Έχει καεί το μεγαλύτερο μέρος της δασικής έκτασης. Μιλάμε για παρθένο δάσος, μόνο κάτι δρόμους πυρόσβεσης είχε» τονίζει στο protothema.gr.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.