Κοινοποίηση


Ένα 10 χρονο κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο την Κυριακή το πρωί στο Σικάγο των ΗΠΑ, όταν μια σφαίρα βρέθηκε στο κεφάλι του, ενώ βρισκόταν στο δωμάτιό του. Το Σάββατο το απόγευμα είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό, αφού ένα βρέφος 20 μηνών πυροβολήθηκε θανάσιμα στο στήθος, ενώ βρισκόταν σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. 

Σύμφωνα με το CNN, το 10χρονο κορίτσι, καθόταν στο σπίτι της το Σάββατο βράδυ όταν μια αδέσποτη σφαίρα από την πλατεία Λόγκαν την βρήκε στο κεφάλι. Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να την σώσουν. 

Μία ακόμη άδικη δολοφονία ενός παιδιού σημειώθηκε και το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ένα βρέφος 20 μηνών καθόταν στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου, το οποίο οδηγούσε η μητέρα του.

Η μητέρα πήγαινε στο σπίτι με το παιδί της αφού γυρνούσαν από ένα κοντινό πλυντήριο. Ενώ οδηγούσε, ένα όχημα βρέθηκε δίπλα στο αμάξι τους και άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από αυτό προς το μέρος τους. 

Η 22 μητέρα τραυματίστηκε από μια σφαίρα, ενώ το παιδί της πέθανε από μια άλλη, προτού καν προλάβει να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. 

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Σικάγου σε μια δήλωσή τους το Σάββατο είπε για το περιστατικό: 

“Όλοι πρέπει να εξοργιστούμε από τα περιστατικά βίας που παρατηρούμε στην πόλη μας. Αυτό το μωρό, και όλοι οι κάτοικοι αξίζουν πολύ περισσότερα”. 

Στο τέλος του λόγου του, κάλεσε το κοινό να παρουσιάσει οποιαδήποτε πληροφορία ξέρει για τα περαστατικά αυτά. 

“Δεν μπορούμε να βάλουμε σε κουτάκια τη βία που διαλύει τις οικογένειες και τις κοινότητές μας. Κάποιος ξέρει κάτι. Για χάρη των παιδιών του Σικάγου, παρακαλούμε να προωθήσετε τη δικαιοσύνη”.  

Η δήμαρχος της πόλης, Lori Lightfoot ζήτησε και αυτή από τον κόσμο μέσω του Twitter, να δηλώσει ό,τι γνωρίζει για τα περιστατικά ακόμη και ανώνυμα μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

  

Εχουν σημειωθεί 268 δολοφονίες στην πόλη από τις 14 Ιουνίου, ενώ έχουν αυξηθεί κατά 22% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.