Κοινοποίηση


Ο 67χρονος Βρετανός δημοσιογράφος, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες το απόγευμα στη Σύμη, είναι διάσημος στην πατρίδα του ως «τηλεοπτικός γιατρός».

Ο Μόσλεϊ σπούδασε Ιατρική σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, έχει εξασκήσει το ιατρικό επάγγελμα, ωστόσο τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να τα συνδυάσει και τα δύο.

Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στην τηλεόραση, είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ, όπως και βραβευμένος δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η 62χρονος γιατρός, Κλερ Μπέιλι, είναι ο «μεγάλος έρωτας της ζωής του», όπως λέει κατά καιρούς για την σύζυγό του.
Και οι δύο αρθρογραφούν στην εφημερίδα «Daily Μail», όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Πρόσφατα, ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Fast Sleep», με θέμα τo ρόλο της διατροφής στη βελτίωση του ύπνου αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έπασχε από χρόνια αϋπνία.

Η Ιατρική Ένωση της Βρετανίας τον έχει ανακηρύξει ως «ιατρικό ρεπόρτερ της χρονιάς» για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως μεταδίδει το BBC.

Στη πατρίδα του, ο Δρ. Μόσλεϊ είναι γνωστός για την εμφάνισή του σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το «This Morning» και το «The One Show». Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας «Just One Thing» για λογαριασμό του BBC.

Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε όταν εξήγησε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας 5:2 με στόχο την απώλεια βάρους, η οποία περιλαμβάνει «νηστεία» για δύο ημέρες την εβδομάδα. Στο παρελθόν, ήταν ένας από τους παρουσιαστές της σειράς «Trust Me, I’m A Doctor» στο BBC. Πιο πρόσφατα, παρουσίασε δύο σειρές για το «Channel 4», τα «Secrets Of Your Big Shop» και «Who Made Britain Fat;»

Ο Δρ. Μόσλεϊ έχει εκπονήσει αρκετές έρευνες για τα οφέλη της άσκησης υψηλής έντασης και τον αντίκτυπο των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία. Επιπλέον, τον έχουν απασχολήσει κατά καιρούς θέματα όπως, αν η ζάχαρη είναι το νέο τσιγάρο, πόσο αλκοόλ πρέπει να καταναλώνουμε και αν θα πρέπει να ανησυχούμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ έχει διενεργήσει πολλές έρευνες εξετάζοντας τα οφέλη της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών, εάν το μαγείρεμα με κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.