Κοινοποίηση


Πίσω από αυτή τη μοναδική επιτυχία καθώς δε σημειώθηκε το ίδιο ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένας Θεσσαλονικιός.

Ο Ηλίας Μάστορας είναι ο μοναδικός Έλληνας υπεύθυνος παγκοσμίως ολυμπιακού – παραολυμπιακού αθλήματος και τεχνικός διευθυντής ποδοσφαίρου τυφλών στο Παρίσι 2024. 

Το ποδόσφαιρο τυφλών (ή ποδόσφαιρο για άτομα με προβλήματα όρασης) είναι μια προσαρμοσμένη έκδοση του παραδοσιακού ποδοσφαίρου για άτομα με προβλήματα όρασης. Πρόκειται για ένα παραολυμπιακό άθλημα που ακολουθεί ειδικούς κανόνες για να εξασφαλίσει ότι οι παίκτες μερικής ή πλήρους απώλειας όρασης μπορούν να συμμετέχουν με ασφάλεια και επιτυχία. Το άθλημα παίζεται κυρίως από άτομα με τύφλωση κατηγορίας Β1 (ομάδα αθλητών με πλήρη απώλεια όρασης).

Κάθε ομάδα αποτελείται από 5 παίκτες, 4 τυφλούς ή με περιορισμένη όραση παίκτες και έναν τερματοφύλακα με κανονική όραση. Η μεγάλη διαφορά είναι πως η μπάλα περιέχει κουδούνια ή άλλα ηχητικά συστήματα για να την ακούνε οι παίκτες κατά την κίνησή της.

Οι παίκτες φορούν ειδικά γυαλιά ή μάσκες για να εξασφαλίζεται ισοτιμία, αποτρέποντας ακόμη και όσους έχουν μερική όραση από το να τη χρησιμοποιούν.

Ένας οδηγός πίσω από το τέρμα της αντίπαλης ομάδας βοηθάει τους παίκτες με οδηγίες για το πού πρέπει να σουτάρουν. Το γήπεδο είναι μικρότερο από το κανονικό ποδοσφαιρικό γήπεδο και είναι περιφραγμένο με τοίχους για να κρατάει τη μπάλα στο παιχνίδι.

Και η μεγάλη αλλαγή είναι πως την ώρα του παιχνιδιού, δεν μιλάμε! Οι θεατές πρέπει να παραμένουν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε οι παίκτες να μπορούν να ακούνε την μπάλα και τις οδηγίες των συναθλητών τους.

Το ποδόσφαιρο τυφλών είναι έντονο και ανταγωνιστικό, απαιτώντας από τους παίκτες να βασίζονται στον ήχο και στις οδηγίες των προπονητών και των συμπαικτών τους. Είναι μέρος των Παραολυμπιακών Αγώνων και γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο



Πηγή: https%3A%2F%2Fwww.e-daily.gr%2Fpost%2F271883%2Fpodosfairo-tyflwn-sold-out-stoys-paraolympiakoys-to-ergo-enos-ellina

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.