Κοινοποίηση


Έφυγε από τη ζωή ο ηρωικός βαρκάρης που έσωζε ανθρώπους στην κακοκαιρία Daniel. Ήταν 81 ετών.

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τασιόπουλος, ο άνθρωπος που είχε συνδεθεί με την αλληλεγγύη, αφού την περίοδο της κακοκαιρίας Daniel κατάφερε με τη βάρκα του να σώσει 15 άτομα στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας.

Ο «ηρωικός βαρκάρης», όπως είχε γίνει γνωστός ο Κώστας Τασιόπουλος, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο (21/9) βυθίζοντας στη θλίψη τόσο την οικογένεια και τους γνωστούς του όσο και την τοπική κοινωνία της Μεταμόρφωσης.

Κώστας Τασιόπουλος: Τι είχε δηλώσει ο ηρωικός βαρκάρης
Ο Κώστας Τασιόπουλος με ένα σιδερένιο βαρκάκι 40ετίας, εξοπλισμένος με θάρρος και με μεγαλείο ψυχής είχε σώσει περίπου 30 εγκλωβισμένους συγχωριανούς του κατά τη διάρκεια της πλημμύρας που βύθισε την κοινότητα κάτω από τα λασπόνερα.

Το σπίτι του είχε πλημμυρίσει μαζί με εκείνα των συγχωριανών του, όμως επέστρεψε στο χωριό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέος Αγών». Τις τελευταίες ημέρες ύστερα από νοσηλεία του στο νοσοκομείο, διέμενε προσωρινά σε στενό οικογενειακό του πρόσωπο στην Καρδίτσα, όπου δυστυχώς απεβίωσε ξαφνικά σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Ο Κώστας Τασιόπουλος είχε δηλώσει στην εφημερίδα: «Όταν ήρθε ο Πρόεδρος του χωριού να με πάρει του είπα να μην φοβάται για μένα γιατί έχω τη βάρκα μου. Το νερό άρχισε να έρχεται από τις 3 η ώρα. Όταν κατά τις 5.30 σταμάτησε η βροχή πήρα τη βάρκα μου και άρχισα να κινούμαι μέσα στο χωριό και όπου έβρισκα κόσμο τον έπαιρνα. Συνολικά μετέφερα στο κοινοτικό γραφείο 18 άτομα. Εκεί μείναμε το βράδυ και το πρωί της επομένης με τη βάρκα μου μετέφερα λίγα-λίγα περίπου 30 άτομα πάνω στο ανάχωμα. Από εκεί μας πήραν με τα ελικόπτερα και μας μετέφεραν στην Καρδίτσα. Γιατί να φοβηθώ; Εγώ έζησα τέσσερις πλημμύρες στο χωριό».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.