Κοινοποίηση


Εφιάλτης δίχως τέλος από τα πύρινα μέτωπα – Το χειρότερο σενάριο φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα στην Πάρνηθα, ενώ η Αλεξανδρούπολη φλέγεται για πέμπτη ημέρα

Στον Εθνικό Δρυμό επικεντρώνεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα που καίει από χθες, Τρίτη (22/8). Τα καταφύγια της Πάρνηθας έχουν εκκενωθεί. Την ίδια ώρα, ο καπνός από τη φωτιά καλύπτει όλη την Αττική.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ περισσότερα από 10 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Ντάρδιζα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας ενώ τα πράγματα είναι ανησυχητικά καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από το τελεφερίκ και το καζίνο της Πάρνηθας. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός σημείωσε στο Mega ότι αν και η κατάσταση δείχνει βελτιωμένη, η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ υπάρχει η ελπίδα ότι τις επόμενες ώρες οι άνεμοι θα υποχωρήσουν.

«Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση. Είναι δυσκολότερη απ’ ότι επιχειρούσαμε το πρωί», εξήγησε, καθώς κάποια στιγμή, ο άνεμος σταμάτησε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την εξάπλωση της φωτιάς προς την πλευρά της Πάρνηθας και την ανατροπή του επιχειρησιακού πλάνου.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από αέρος 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για συντονισμό, και 8 αεροσκάφη: 4 τράκτορες από Ελλάδα, δύο από Γερμανία και 2 Canadair. Παράλληλα επιχειρούν 226 πυροσβέστες με 69 οχήματα και 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την Τροχαία, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Από τη Λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα
Από τη συμβολή των οδών Λεωφόρος Πάρνηθος και Μπόσκιζα
Από τη συμβολή των οδών Λεωφόρος Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής
Από τη συμβολή των οδών Φιλίας και Θράκης
Στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του Ermitaz Hall
Από τη συμβολή των οδών Φυλής και Περιφερειακής Αιγάλεω, ρεύμα προς Άνω Λιόσια
Από τη συμβολή των οδών Φυλής και Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Κλειστών»
Στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της ταβέρνας «Αίγλη»
Στη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ντάρδιζας.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν οι οικισμοί Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφαντώ, ενώ υπήρξε νέα αναζωπύρωση στη Μονή Κλειστών με τη φωτιά να καίει έξω από το χωριό πάνω από το μοναστήρι, κοντά στο οποίο ξεκίνησε χθες η πυρκαγιά.

Κάτοικοι και αστυνομικοί φρόντισαν ελάφι
Η φωτιά που ξέσπασε στη Φυλή και απειλεί την Πάρνηθα έχει οδηγήσει πολλά άγρια ζώα να μετακινηθούν από τα σημεία όπου ζούσαν.

Κάτοικοι και αστυνομικοί φρόντισαν ελάφι. Του έδωσαν νερό και φαγητό, ενώ όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και τα βίντεο του in, το ελάφι δεν φοβόταν και πλησίαζε τους ανθρώπους και έναν σκύλο που βρισκόταν στο σημείο.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.