Κοινοποίηση


Ο Ιούνιος που διανύουμε είναι – αναμφισβήτητα- από τους πλέον ζεστούς εδώ και πολλές δεκαετίες με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς για αρκετές ημέρες, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα.

Παράλληλα με τις υψηλές τιμές θερμοκρασίας του αέρα που παρατηρήθηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 7 ημέρες, και η θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως σε περιοχές του Αιγαίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ήδη σε περιοχές του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων παρατηρούνται τιμές άνω των 25-26 βαθμών Κελσίου στα πρώτα 10 εκ. βάθος στην επιφάνεια της θάλασσας.

Κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και λίγο κάτω από αυτά η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις αποκλίσεις της θερμοκρασίας στην επιφάνεια της θάλασσας το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, σε σχέση με την περίοδο 2008-2023.

Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις εντοπίζονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο όπου ξεπερνούν τοπικά και τους 2-3 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.