Κοινοποίηση


Μια μεγάλη μεταγραφή έχει στα σκαριά ο ΠΑΟΚ καθώς έχει έρθει σε συμφωνία με τον Γιόνι Ότο. Ο 29χρονος Ισπανός ακραίος μπακ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (26/1) προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την μετακίνησή του στον Δικέφαλο.

Ο Γιόνι Ότο εξασφάλισε την ελευθέρας του από τη Γουλβς, τα έχει βρει με τον ΠΑΟΚ και αναμένεται στην Ελλάδα προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κατόπιν να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ είναι για 1,5+1 χρόνο συνεργασίας, με τους επιτελείς της ομάδας να φέρνουν εις πέρας και με απόλυτη επιτυχία μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ με μια πολύ ποιοτική προσθήκη επιπέδου Premier League.

Γιόναθαν Κάστρο Ότο, οι πρώτες συστάσεις…
«Φώναζέ με Γιόνι». Ισπανός γαρ, αναγκάζοντας ακόμη και τους Άγγλους, με τα -τότε- φτωχά αγγλικά του, να μάθουν σωστά το όνομά του. Μεταξύ μας, δεν είχαν άλλη επιλογή. Η Γουλβς έβγαλε από τα ταμεία της τον Ιανουάριο του 2019 ένα ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα του συλλόγου τότε, ούτε λίγο ούτε πολύ 20 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά έξι μήνες και έξι ημέρες αφότου έφτασε ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης… Όχι και άσχημα!

Το καλοκαίρι του 2018, η Γουλβς έκανε την επανάστασή της. Με «στρατηγό» τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, στην πρώτη του σεζόν στους «Λύκους», η ομάδα έβλεπε και πάλι… Premier League μετά από έξι χρόνια απουσίας. Στο Γούλβερχαμπτον έφτανε ένα κύμα ταλέντων. Οι περισσότεροι από την πατρίδα του Νούνο, την Πορτογαλία. Ανάμεσά τους και ένας Ισπανός μπακ, ο Γιόνι, τον οποίο είχε μόλις αγοράσει η Ατλέτικο από την Θέλτα, δίνοντάς του συμβόλαιο για έξι χρόνια. Δεν έπαιξε ούτε ένα ματς με τη φανέλα των Rojiblancos. Αν το μετάνιωσε; Ποτέ!

«Είναι πάντα δύσκολο να φεύγεις από το σπίτι σου, τους ανθρώπους σου, αλλά ήταν μια απόφαση που είχα πάρει ένα χρόνο πριν. Είχα πει ότι ήθελα να φύγω από την Θέλτα και να γνωρίσω κάτι περισσότερο, να γνωρίσω ένα νέο πρωτάθλημα. Αν και είχα υπογράψει στην Ατλέτικο, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να ενταχθώ στη Γουλβς, αποφάσισα να το δεχτώ. Μου άρεσε όλη η ιδέα της μετακόμισης στην Αγγλία. Ήθελα πολύ να το κάνω. Δεν μετανιώνω καθόλου. Η Ατλέτικο είναι μια μεγάλη ομάδα και μία από τις καλύτερες στον κόσμο, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος με την απόφαση που πήρα. Στη Γουλβς νιώθω σαν στο σπίτι μου».

Και μπορεί στην Ατλέτικο να μην έπαιξε ούτε λεπτό, όμως στην Θέλτα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Έκανε ντεμπούτο στα 18 και μέσα σε μερικές εβδομάδες «ανάγκασε» τους ανθρώπους του club να του δώσουν 5ετές συμβόλαιο. Υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε ανέβηκε στην πρώτη ομάδα των Γαλιθιάνων το 2013-14 και δεν βγήκε ποτέ, όπως φανερώνουν οι 221 αγώνες τις επόμενες έξι σεζόν. «Είναι ένας σπουδαίος προπονητής», λέει διαρκώς ο Ότο για τον άνθρωπο που έπαιξε τον πιο κομβικό ρόλο στην καριέρα του.

Επιστροφή στο Γούλβερχαμπτον, μακριά από την άνεση της Θέλτα. Και εκεί εντάχθηκε τέλεια, βρήκε αμέσως τις ισορροπίες του και τα ΜΜΕ της Αγγλίας πήραν χαρτί και στιλό, καταγράφοντας τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Ισπανού μπακ. Με το «καλημέρα» της άφιξής του, μετρούσε περισσότερα τάκλιν στην Premier League και από τον Άντι Ρόμπερτσον και είχε μεγαλύτερη ακρίβεια στις σέντρες από τον μπακ της Λίβερπουλ αλλά και τους Μάρκος Αλόνσο και Λουκ Σο. Σημείο αναφοράς στις επελάσεις του; Οι τρομερές αντοχές που οφείλονται στο γεγονός ότι ως παιδί πέρασε και από τον στίβο, αγωνιζόμενος σε 100 και 400μ.

Αντοχές όμως χρειάστηκε να δείξει και πνευματικά. Γιατί αυτοί που ακολούθησαν ήταν οι δυσκολότεροι μήνες της καριέρας του. Τραγική ειρωνεία; Η ατυχία του συνδεόταν άμεσα με την Ελλάδα. Τον Αύγουστο του 2020, στο ματς της Γουλβς με τον Ολυμπιακό για το Europa League, ήρθε αντιμέτωπος με τον εφιάλτη όλων των ποδοσφαιριστών. Ρήξη χιαστού. Και όταν επέστρεψε, έχοντας προλάβει να γράψει 7 εμφανίσεις στην Premier League, τραυματίστηκε ξανά και έμεινε εκτός δράσης για ένα μεγάλο διάστημα.

Επέστρεψε στα γήπεδα γερός και δυνατός αλλά η Γουλβς είχε ήδη προχωρήσει το αγωνιστικό πλάνο της με άλλους πλάγιους μπακ. Στη συνέχεια προέκυψε κι ένα πειθαρχικό παράπτωμα με αποτέλεσμα οι Λύκοι να τον βάλουν στον «πάγο».

«Εγώ ο ίδιος έχω κάνει ένα εκατομμύριο λάθη στη ζωή μου», ήταν τα λόγια του τεχνικού των «Λύκων», Γκάρι Ό Νιλ. «Ένα και μόνο λάθος δεν μπορεί να εκμηδενίσει τη φανταστική θητεία του Ότο στην Γουλβς. Κάνεις ένα λάθος, το σκέφτεσαι, πας παρακάτω. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Και στο ποδόσφαιρο, ένα από τα σημαντικότερα πράγματα είναι το timing. Ο ΠΑΟΚ «διάβασε» τη συγκυρία που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον Ότο και τη Γουλβς και έκανε το colpo grosso προκειμένου να ντύσει στα ασπρόμαυρα έναν ποδοσφαιριστή που υπό κανονικές συνθήκες, ίσως να μην σκεφτόταν να έρθει ποτέ στην Ελλάδα…

Πηγή: https%3A%2F%2Fwww.e-daily.gr%2Fpost%2F256595%2Fmetagrafiko-mpam-apo-paok-enisxysi-epipedoy-premier-league

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.