Κοινοποίηση


Μαραθώνια εξελίσσεται η απολογία του καπετάνιου της θαλαμηγού Περσεφόνη, ενώπιον του ανακριτή Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο μόνος από τα δεκατρία μέλη του πληρώματος που έχει ξεκινήσει και συνεχίζει να απολογείται, ενώ όλοι μετήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά στις 8 το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα της θαλαμηγού αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη φωτιά στην Ύδρα, καθώς από τη θαλαμηγό Περσεφόνη εκτιμάται πως εκτοξεύθηκαν τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της Ύδρας με αποτέλεσμα να προκληθεί η πυρκαγιά στο πευκοδάσος του Αγίου Νικολάου.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί οι 13 συλληφθέντες πέρασαν για δεύτερη φορά την πόρτα του ανακριτικού γραφείου από όπου την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σε βάρος τους ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο ενώ και οι 13 αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη ρίψη των βεγγαλικών.

Την ίδια ώρα, οι περίπου 15 επιβάτες της θαλαμηγού, οι περισσότεροι υπήκοοι Καζακστάν, έφυγαν ήδη από την Ελλάδα το Σάββατο.

Η υπόθεση ήρθε στο “φως” μετά τη μαρτυρία ενός καπετάνιου ο οποίος βρισκόταν σε παραπλέον σκάφος και κατέθεσε στο Λιμεναρχείο της Ύδρας πως άκουσε δυνατούς κρότους, είδε μια λάμψη και λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε η φωτιά στο νησί.

Το επόμενο πρωί, το πολυτελές σκάφος κατέπλευσε στην Βουλιαγμένη όπου παρέμεινε αγκυροβολημένο επί ώρες ενώ οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος συνέλεξαν καταθέσεις τόσο από το πλήρωμα όσο και από τους επιβάτες.

Στη συνέχεια, οι Αρχές οδήγησαν το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και πραγματοποιήσαν έλεγχο εντός τους σκάφους αναζητώντας αφενός τα σωστικά μέσα και τις φωτοβολίδες και αφετέρου τη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι επιβάτες με τον πλοιοκτήτη.

Μετά την έρευνα, στελέχη του Λιμενικού οδήγησαν τα μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού όπου τους συνέλαβαν ενώ κατασχέθηκε και το πολυτελές σκάφος.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.