Κοινοποίηση


Ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, «λύγισε» στον αέρα της εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», όταν ρωτήθηκε για το τι λέει ο ΟΣΕ σήμερα στους συγγενείς των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Τι μπορεί να πει ένας άνθρωπος σε αυτόν τον πόνο; ανθρώπων που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα; Από αυτή τη στενωπό πέρασα, την έζησα, είναι στο αίμα μου. Υπάρχουν βράδια που ξυπνάω κάθιδρος από τον ύπνο μου ακούγοντας το σφύριγμα του τρένου και τις φωνές αυτών που χτυπήθηκαν. Έχουν περάσει 50 χρόνια και δεν μπορεί κανείς να μου βγάλει αυτό το πράγμα από το μυαλό μου.

Μπορώ εγώ να πω κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν χάσει ό,τι πιο πολύτιμο είχαν στον κόσμο; Τι να τους πω; Ούτε στα μάτια δεν μπορώ να τους κοιτάξω. Δεν μπορώ. Έζησα στιγμές αυτή τη μέρα που πήγα που δεν θέλω να τις ζήσει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Δεν το θέλω. Συγγνώμη, αλλά δεν το θέλω. Η κόρη μου που είναι 22 χρονών και ο γιος μου 25 μπαίνουν σε αυτά τα τρένα. Εγώ τους είπα πηγαίνετε. Ταξιδεύω εγώ στην πρώτη θέση μαζί με τους μηχανοδηγούς. Θα μπορούσαν αυτή τη στιγμή να κλαίνε τα παιδιά μου. Τι να πω στις μαμάδες αυτές; Τι να τους πω; Ποιος μπορεί να μειώσει τον πόνο τους, την οργή τους; Δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι θα βρουν ποτέ παρηγοριά», είπε συγκινημένος ο Παναγιώτης Τερεζάκης.

Σε επόμενη ερώτηση αν φοβάται ότι μπορεί να συμβεί νέο δυστύχημα, η απάντηση του κ. Τερεζάκη ήταν σαφής: «Ναι, το φοβάμαι».



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.