Κοινοποίηση


Σοβαρό επεισόδιο με 36χρονη Ρομά σημειώθηκε στις 7:00’ το απόγευμα της Τετάρτης σε μαγαζί με ρούχα στο κέντρο της Λαμίας.

Η 36χρονη εντοπίστηκε από την πωλήτρια να κλέβει δύο φορέματα από το κατάστημα με η οποία την οδήγησε εκτός καταστήματος.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, η επίδοξη κλέφτρα αντί να τραπεί σε φυγή επιτέθηκε με μία σακούλα ου κρατούσε στο χέρι και χτύπησε την πωλήτρια στο πρόσωπο. Μάλιστα, στη συνέχεια έπιασε την πωλήτρια από τον λαιμό και την έκοψε την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της. Στο περιστατικό επενέβησαν περαστικοί, ενώ γρήγορα έφτασε στο σημείο και περιπολικό της αστυνομίας που συνέλαβε την 36χρονη.

Οι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στο κέντρο της πόλης δήλωσαν θυμωμένοι και απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης. «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δε φτάνει που μας κλέβουν, θα αρχίσουν και να μας χτυπάνε από πάνω αν δεν τους αφήνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά επιχειρηματίας.

«Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τον καθένα και την καθεμία από μας που δουλεύουμε σε καταστήματα ρούχων. Έχουν έρθει κι έχουν κλέψει 5, 6, 7 φορές και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσουν», πρόσθεσε άλλη επαγγελματίας που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, όχι μόνο με Ρομά αλλά και από εξαρτημένα άτομα.

«Όλα ξεκινούν και τελειώνουν από την ατιμωρησία. Έχει περάσει το μήνυμα ότι δεν τιμωρούνται. Και φυσικά δεν είναι λογικό να πάει κάποιος φυλακή για 5, 10 ή 20 ευρώ που θα κλέψει. Αν όμως τους κοπεί το επίδομα λόγω εξακολουθητικής παραβατικής συμπεριφοράς, θα το ξανακάνουν;», προσθέτει ένας άλλος ο οποίος για πολλά χρόνια ταλαιπωρήθηκε με κλοπή στο κατάστημά του, καθώς το δικαστήριο συνεχώς αναβαλλόταν.

Σημειώνουμε ότι πρόσφατα ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, ζήτησε διαρκούς ελέγχους ειδικά στο κέντρο και σε σημεία με μεγάλη συγκέντρωση δημοτών, προς αποφυγή ανάλογων φαινομένων. Προς το παρόν πάντως δε φαίνεται να αλλάζει κάτι στις συμπεριφορές συγκεκριμένων ατόμων.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.