Κοινοποίηση


Τη λήψη άμεσων μέτρων ώστε να μπορούν να ασκούν το διδακτικό τους έργο ανεμπόδιστα, ζητούν οι εκπαιδευτικοί λόγω του κύματος βίας που σαρώνει την μέση εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης Α΄ ΕΛΜΕ Αχαϊάς «Τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή μας (χειροδικία σε βάρος διευθυντή, μεγάλη δημοσιότητα για την αποβολή μαθητή λόγω κατοχής κινητού), δικαιολογημένα προκάλεσαν σε όλους τους εκπαιδευτικούς θυμό και ανησυχία. Θυμό γιατί πρόκειται για ανοίκειες, άδικες και απόλυτα καταδικαστέες ενέργειες και ανησυχία γιατί δεν είναι τυχαία ή μεμονωμένα γεγονότα».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων πώς «ζητάμε από το υπουργείο και από τα στελέχη της Διοίκησης να προστατεύουν το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του, από τέτοιες άδικες επιθέσεις».

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο τρόπος με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετώπισε τα συμβάντα λειτούργησε αρνητικά, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα εις βάρος των εκπαιδευτικών. «Δε σας κρύβω ότι περνάω με τρόμο την πόρτα του σχολείου καθημερινά, καθώς δε γνωρίζω τι μου επιφυλάσσει η μέρα. Ως εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε πλήρως εκτεθειμένοι, με μαθητές και γονείς να στέκονται απέναντί μας, αδημονώντας να εντοπίσουν κάτι που θα τους δώσει πάτημα να μας καταγγείλουν» περιγράφει η Σωτηρία, φιλόλογος σε Γυμνάσιο.

Η ίδια, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της, είπε: «Καλούμαστε να απολογηθούμε στους γονείς για τον τρόπο που διδάσκουμε, που βαθμολογούμε, που κρίνουμε και που εφαρμόζουμε τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου μας. Δε σας κρύβω ότι κάνω τον σταυρό μου μην εντοπίσω μαθητή με κινητό και χρειαστεί βάσει των κανονισμών να του το αφαιρέσω και βρεθώ κατηγορούμενη σε τηλεοπτικό παράθυρο. Έρχεται ο μαθητής της πρώτης γυμνασίου στο διάλειμμα στο προαύλιο και με αγκαλιάζει. Εγώ όχι μόνο δεν τον αγκαλιάζω, αλλά σηκώνω τα χέρια ψηλά για να μην υπάρξει παρερμηνεία. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα μετά από επεισόδιο σε Γυμνάσιο στον Άλιμο, αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε πατέρα και γιο. Όλα ξεκίνησαν όταν η καθηγήτρια έκανε παρατήρηση στον μαθητή για τη χρήση κινητού, πηγαίνοντάς τον στον διευθυντή του σχολείου. Ο 14χρονος μαθητής της Β’ γυμνασίου απάντησε «θα σου σπάσω τα μούτρα» και φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή, έσπασε ένα αντικείμενο που βρήκε στον χώρο.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.