Κοινοποίηση


Οι γυναίκες δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Μήπως αυτό είναι απλώς ένα κακό στερεότυπο; Kαι ακόμα, αν υποθέσουμε πως κάτι τέτοιο είναι αλήθεια, τι τις σταματάει;

Μιλήσαμε με το Girl Power Academy Greece για να μάθουμε περισσότερα και κυρίως για να ανακαλύψουμε μέσα από τις ιστορίες ποδοσφαίρου, άλλες ιστορίες… Πρόκειται για μια ακαδημία ενδυνάμωσης νέων ηγετών, προπονητριών, δίνοντας τους τα εργαλεία και τη μεθοδολογία για να διερευνήσουν και να εξοικειωθούν με θεωρίες και μεθοδολογικές πρακτικές για θέματα ηγεσίας, επικοινωνίας, προσωπικής ανάπτυξης, συμπεριληπτικής προπονητικής συμπεριφοράς.

Στόχος είναι να δώσει ευκαιρίες ενδυνάμωσης σε νεαρές γυναίκες και να αλλάξει την νοοτροπία που υποστηρίζει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ισότιμο και για τα δύο φύλα. 

Η Χριστίνα Κορομηλά και η Χριστίνα Βραχά μας εξηγούν πως ο αθλητισμός και δη το ποδόσφαιρο, κάποιες φορές ίσως να είναι απλώς η αφορμη για να βρούμε τον εαυτό μας.Σκέψου το!

info:

Το Girl Power ιδρύθηκε από την Khalida Popal, πρώην αρχηγό της Γυναικείας Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν. Επικεντρώνεται στις γυναικείες μειονότητες δίνοντάς τους την ευκαιρία να διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο καθώς και την ευκαιρία να αναπτύξουν καλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση μέσω του αθλητισμού.

Ο στόχος του οργανισμού είναι να χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για να κινητοποιεί και να ενδυναμώνει τις μειονότητες στην Ευρώπη. Τέτοιες ομάδες αποτελούνται από μετανάστες, πρόσφυγες και μέλη της LGBT κοινότητας. Ο οργανισμός προσπαθεί να ενημερώνει και να κάνει κατανοητούς τους διαφορετικούς πολιτισμούς, ώστε να προωθεί την θρησκευτική και την φυλετική ανοχή στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.



Πηγή: https%3A%2F%2Fwww.pink.gr%2Fpost%2F247874%2Fklamp-gynaikwn-mia-elliniki-akadimia-podosfairoy-mono-gia-koritsia

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.