Κοινοποίηση


Σε θρίλερ εξελίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης που έγινε χθες τα μεσάνυχτα, όταν ανατράπηκαν δύο σωσίβιες λέμβοι στη Γιάννουλη της Λάρισας.

Στις λέμβους επέβαιναν οκτώ άτομα, τέσσερις πυροσβέστες και τέσσερις πολίτες, οι οποίοι παρασύρθηκαν για τουλάχιστον 500 μέτρα από την ορμή των υδάτων.

Είχε προηγηθεί ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων πολιτών από τους πυροσβέστες, στις εργατικές κατοικίες. Η ζωή τους σώθηκε χάρη στην εκπαίδευση των πυροσβεστών.

Η τεράστια επιχείρηση διάσωσης κράτησε για αρκετές ώρες και κορυφώθηκε με το χωματουργικό μηχάνημα στο οποίο ήταν δεμένη σωστική λέμβο και τράβηξε τους πυροσβέστες και τους πολίτες.

Και οι οκτώ είναι καλά στην υγεία τους. Μία γυναίκα μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο γιατί εκδήλωσε συμπτώματα υποθερμίας.

Την ώρα της επιχείρησης ο Υπουργός κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας ήταν στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων μαζί με τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος και τον Διοικητή του (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και βρίσκονταν σε απευθείας επικοινωνία με την ομάδα που συντόνιζε τη διάσωση.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.