Κοινοποίηση


Ισχυρός υδροστρόβιλος δημιουργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου, την ώρα που η κακοκαιρία εξπρές πλήττει τα νησιά του Ιονίου από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο έγινε αντιληπτό στα ανοιχτά του νησιού από τη μεριά της πόλης, καθώς για αρκετή ώρα εμφανίστηκε ένας υδροστρόβιλος.

Το φαινόμενο εμφανίζεται τις ημέρες με μεγάλη ζέστη και υγρασία και είναι η δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.

Τον υδροστρόβιλο ανάμεσα σε Κυλλήνη και Ζάκυνθο κατέγραψε σε βίντεο κάτοικος της Ζακύνθου, φαινόμενο που εμφανίστηκε λόγω της έκτακτης κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και κυρίως τη Δυτική Ελλάδα.

Η λήψη του βίντεο έγινε από την περιοχή Άγιος Χαράλαμπος που είναι δίπλα στην πόλη της Ζακύνθου. Ένα υπέροχο φυσικό φαινόμενο, ευτυχώς χωρίς ζημιές για το νησί.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.