Κοινοποίηση


Στρώματα, χαλασμένες ντουλάπες, έπιπλα, παλιά κουφώματα, μπάζα, ηλεκτρικές συσκευές, λεκάνες από τουαλέτες, μπανιέρες, είναι μόνο μερικά από τα ογκώδη αντικείμενα που αποφασίζουν πολλοί πολίτες να πετάξουν «άναρχα», είτε δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, είτε να τα παρατήσουν στα πεζοδρόμια, δημιουργώντας μια αντιαισθητική εικόνα και προκαλώντας συνθήκες μόλυνσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη κατάσταση σε διάφορες περιοχές και γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε να δημιουργείται – για άλλη μία χρονιά – από τον Μάιο, ενώ «κορυφώθηκε» τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν πολλοί ιδιοκτήτες άρχισαν εργασίες ανακαίνισης των διαμερισμάτων τους με σκοπό να τα μισθώσουν σε νέους φοιτητές που θα έρθουν στην πόλη. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που δεν φρόντισαν για την απαραίτητη και νόμιμη μεταφορά των ογκωδών υλικών και αντικειμένων και επέλεξαν να τα πετάξουν χύμα στα πεζοδρόμια που βρίσκονται κοντά στο σπίτι τους.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε πολλές δημοτικές κοινότητες, είναι το γεγονός ότι περίπου το 90% των αιτημάτων που υποβάλλουν οι πολίτες τους τελευταίους μήνες προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, αφορούν ογκώδη αντικείμενα. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, πέρα από τις συνθήκες μόλυνσης που δημιουργούνται, εντοπίζονται προβλήματα στην διέλευση πεζών, αφού αρκετά πεζοδρόμια έχουν καταντήσει απροσπέλαστα.



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.