Κοινοποίηση


Ανακοίνωση για την εξουδετέρωση της ενεργής βόμβας που είχε τοποθετηθεί κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην Πανεπιστημιούπολή στου Ζωγράφου εξέδωσε η αστυνομία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία «σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά».

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε «σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ο μηχανισμός έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω. Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στην οδό Κοκκινοπούλου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε τάπερ και είχε προηγηθεί κλήση στην αστυνομία στις 12:29, με χρονικό περιθώριο 45 λεπτών.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.