Κοινοποίηση


Εκατό είναι σύμφωνα με τον πατέρα Κωνσταντίνο Ντοτσίκο από το χωριό Φουρνά στην Ευρυτανία οι οικογένειες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του μαζί με εκπαιδευτικούς, να μετακομίσουν εκεί για να ξαναζωντανέψει το μέρος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 δέκα εξ αυτών είναι έτοιμες να κάνουν το μεγάλο βήμα της εσωτερικής μετανάστευσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιερέας του χωριού μαζί με εκπαιδευτικούς έκαναν ανάρτηση στα social media ζητώντας από πολύτεκνες οικογένειες να πάνε στο χωριό Φουρνά τονίζοντας ότι τους έχουν εξασφαλίσει στέγη και εργασία.

Μια από τις δέκα οικογένειες είναι του Στέφανου Κωστόπουλου και της Βασιλικής Εμμανουήλ που αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην ορεινή Ευρυτανία με τα έξι παιδιά τους.

Όπως είπε ο Στέφανος, «προσαρμοστήκαμε εύκολα» καθώς η οικογένειά του έχει σπίτι εκεί, ενώ ο ίδιος θα δουλεύει στην ξυλεία και με συμβάσεις στον Δήμο.

Από την πλευρά του ο πατέρας Κωνσταντίνος τόνισε ότι «για να προχωρήσουμε παραπέρα χρειαζόμαστε βοήθεια, δεν φτάνουν οι πόροι μας», απευθύνοντας κάλεσμα «για επενδύσεις, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας»

«Η Περιφέρεια κι ο Δήμος μας είπαν ότι είναι δίπλα μας, τώρα είναι σειρά να κάνουν κι άλλοι το βήμα. Είμαστε σίγουροι ότι, ακόμα κι αν δεν γίνει το βήμα από την κεντρική εξουσία, θα υπάρξουν ιδιώτες», κατέληξε ο ιερέας του χωριού Φούρνα.

Η αγγελία

Στην αγγελία που δημοσιεύτηκε πριν από περίπου ένα μήνα, αναφέρονταν τα εξής:

«Ζητούνται Οικογένειες»

«Από χωριό της Ευρυτανίας κοντά στο Καρπενήσι. Σε χωριό της Ευρυτανίας αναζητούν μία (ή και περισσότερες ίσως) οικογένειες με παιδιά που να θέλουν να μετακομίσουν στο χωριό και να γράψουν τα παιδάκια τους στα σχολεία.

Το χωριό διαθέτει

– νηπιαγωγείο,
– δημοτικό,
– γυμνάσιο και
– λύκειο

Απέχει 40 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι.

Παρέχεται δωρεάν σπίτι και δουλειά (τουλάχιστον για τον σύζυγο) και εννοείται βοήθεια με τα πρώτα έξοδα από όλο το χωριό!

Αν γνωρίζετε κάποια οικογένεια που έχει ανάγκη μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες. Τηλέφωνο 6993702888».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.