Κοινοποίηση


Μάχη για τη ζωή του, δίνει για τέταρτη συνεχόμενη μέρα ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε με ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάσταση του αστυνομικού θεωρείται κρίσιμη από τους γιατρούς, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, υπήρξε κάποια μείωση του ποσοστού αίματος που έχανε και για αυτό έχουν μειωθεί και τα κατασταλτικά που του χορηγούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός, φέρει βαθύ τραύμα στο μηρό και έχει υποβληθεί σε πολλαπλά χειρουργεία, με τους γιατρούς να παλεύουν για να μην υπάρξει λοίμωξη καθώς αυτό θα επιδεινώσει σημαντικά την κατάσταση.

Επεισόδια στου Ρέντη: Η μαρτυρία συναδέλφου του αστυνομικού για τον τραυματισμό του

Μια νέα μαρτυρία έρχεται στο φως από την ημέρα του σοβαρού τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη. Άνδρας των ΜΑΤ αποκάλυψε ότι ο 31χρονος εκτός από τη φωτοβολίδα δέχτηκε και βόμβα μολότοφ.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός κάνει λόγο για δύο δολοφονικά χτυπήματα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Το πρώτο ήταν με τη ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο μηρό του και το δεύτερο ελάχιστα μετά, μια επίθεση με μολότοφ.

«Αμέσως προσπαθήσαμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στο συνάδελφο, τον βάζουμε κάτω για να κάνουν τουρνικέ, τα παιδιά της διμοιρίας μου. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει πιο μπροστά για να κρατήσει άμυνα, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλα αυτά που σας λέω, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μας πετάνε μια εκρηκτική μολότοφ, η οποία μας έλουσε όλους. Αυτή έσκασε δίπλα στο δεξί πόδι του Γιώργου.

»Η εκρηκτική μολότοφ του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Εμείς δε μπορούσαμε να ξέρουμε εκείνη τη στιγμή ότι έχει πάθει εσωτερική αιμορραγία. Άρα μιλάμε για δύο εγκληματικές πράξεις. Για δύο χτυπήματα στο ίδιο άτομο. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση» περιγράφει ο συνάδελφος του 31χρονου.

«Ζητούσε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα από μέσα του»

Οι στιγμές που περιγράφει ο άνδρας των ΜΑΤ είναι δραματικές, καθώς όπως λέει μαζί ένα συνάδελφό του που είχε αντιπυρικό γάντι προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη ναυτική φωτοβολίδα από το πόδι του θύματος.

«Το μόνο που μου ζήτησε είναι να βγάλουμε τη φωτοβολίδα από μέσα του. Αυτό μου ζήτησε, τίποτα άλλο. Υπήρξε συνάδελφος που είχε αντιπυρικό γάντι, έβγαλε τα τρία τέταρτα της φωτοβολίδας, το ένα τέταρτο έμεινε μέσα του. Προσπάθησα να το βγάλω εγώ, μέσα από την πληγή του, αλλά γέμιζα αίματα συνέχεια, δε μπορούσα να το βγάλω έτσι. Ήταν μέσα βαθιά, δε μπορούσα. Από ότι μου είπαν οι γιατροί, είχε φτάσει στο κόκκαλο. Ο Γιώργος είχε τις αισθήσεις του για είκοσι λεπτά. Τον ζούσε ο άνθρωπος τον πόνο. Αλλά ήταν πολύ αξιοπρεπής. Είναι πολύ δυνατό παιδί. Άνθρωπος που έκανε αθλητισμό, φυσική ζωή, διατροφή, ο τρόπος ζωής του και το τουρνικέ είναι ο λόγος που έχει ακόμα αναπνοή» λέει χαρακτηριστικά.

Προθεσμία στον 18χρονο για τα επεισόδια στου Ρέντη

Την ίδια ώρα ο 18χρονος που ομολόγησε τον τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο 18χρονος, έφτασε στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, νωρίτερα σήμερα το πρωί. Στον 18χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα, σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης.

Μεταξύ άλλων διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.