Κοινοποίηση


Τα θέματα της αποκαλούμενης θετικής ατζέντας θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, εκεί όπου 11 Έλληνες και οκτώ Τούρκοι υπουργοί θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες, με το πρoσφυγικό – μεταvαστευτικό να είναι ένα από τα κυρίαρχα της ατζέντας.

Στη διάρκεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις στους τομείς της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, της υγείας, της παιδείας, του τουρισμού, του αθλητισμού, της έρευνας και της τεχνολογίας της αγροτικής ανάπτυξης, όπως σημειώνει η ΕΡΤ.

«Φίλε Κυριάκο, δε σας απειλούμε, αν δε μας απειλήσετε» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος μέσω της εφημερίδας «Καθημερινή» λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα.

Με τρία αεροσκάφη καταφθάνει η αποστολή Ερντoγάν

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να φτάσει όχι με ένα αλλά με τρία αεροπλάνα. Στο ένα θα έχει μόνο τις λιμουζίνες του. Συνολικά τον Ερντoγάν θα συνοδεύουν εννιά υπουργοί καθώς και δημοσιογράφοι.

Κλιμάκιο 130 ατόμων τόσο διπλωματικού χαρακτήρα όσο και πρόσωπα της ασφάλειας του Τούρκου προέδρου βρίσκονται εδώ και δέκα μέρες στην Αθήνα, αναφέρουν οι πληροφορίες του Mega.

Το πρόγραμμα του τούρκου προέδρου

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντoγάν αναμένεται να προσγειωθεί στις 11:00 στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις 11:25 θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έπειτα θα μεταφερθεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα πάρει μέρος σε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν.

Για τη 13:00 είναι προγραμματισμένες οι κοινές δηλώσεις Ερντoγάν – Μητσοτάκη, ενώ στη 13:30 θα υπάρξει γεύμα εργασίας με τους δύο ηγέτες και τους 20 υπουργούς Έλληνες και Τούρκους.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.