Κοινοποίηση


Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Χάρης Μαμουλάκης, εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη, στην οποία περιλαμβάνει τα σημεία της τοποθέτησής του αλλά και τις ερωτήσεις που έθεσε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Train.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, «ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη αναφερόμενος στη συγκλονιστική κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού», μητέρας της Μάρθης Ψαροπούλου.

«Η κατάθεσή της, με τις εκφάνσεις τις οποίες έθεσε στη δημόσια σφαίρα, μας συγκλονίζουν όλους. Η αναφορά της στην προσπάθεια συγκάλυψης του δυστυχήματος μέσω της επίχωσης, του μπαζώματος μετά το τρομακτικό δυστύχημα, νομίζω ότι σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στην υπόθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε τη στάση της ΝΔ «που εξακολουθεί να επιχειρεί να επιβαρύνει με ευθύνες έναν άνθρωπο που ήταν και αυτός θύμα της τραγωδίας».

Στη συνέχεια, απεύθυνε συγκεκριμένες ερωτήσεις στον διευθύνοντα σύμβουλο της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο. Μερικά εξ αυτών των ερωτημάτων ήταν τα: «Σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν τα αίτια της τραγωδίας. Ποιος πιστεύετε ότι ευθύνεται για αυτή την τραγωδία; Έχει ευθύνη η Hellenic Train; Γνωρίζετε αν λειτουργούσαν στην Ελλάδα η τηλε-διοίκηση και τα φωτο-σήματα; Εφόσον δεν λειτουργούσαν, ποιες ενέργειες έκανε η εταιρεία σας για να ζητήσει από τον ΟΣΕ να λειτουργήσουν; Η εταιρεία σας ενημέρωνε το υπουργείο Μεταφορών για τα προβλήματα; Και αν όντως ενημέρωνε τι απάντηση λάμβανε; Το τροχαίο υλικό που χρησιμοποιεί η εταιρεία σε ποιον ανήκει; Έχουν τοποθετηθεί συσκευές GSMR; Αν όχι ποιος έχει την ευθύνη τοποθέτησής τους; Γιατί δεν τοποθετήθηκαν; Τον Δεκέμβριο του 2019 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπέγραψε ένα συμφωνητικό με το Υπουργείο Μεταφορών για επενδύσεις ύψους 700 εκ. ευρώ τουλάχιστον με προϋπόθεση ρητή, τη λειτουργία του ETCS το 2022; Γιατί ακυρώθηκε αυτή η συμφωνία και εξαφανίστηκε η υποχρέωση για επενδύσεις θωράκισης της ασφαλείας του σιδηροδρόμου, ενώ παρέμειναν οι κρατικές επιδοτήσεις στην εταιρεία;».

«Επίσης, προανήγγειλε συνάντηση στις Βρυξέλλες με την Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών, DG Move, Adina Vălean με θέμα τα δομικά ελλείμματα και την ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, καθώς και τους οδικούς άξονες. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου του 2024, μια μέρα μετά τη μεγάλη εκδήλωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 13 Φεβρουαρίου του 2024 με τη συμμετοχή του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και της προέδρου της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων των Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.