Κοινοποίηση


Στο άνοιγμα του τάφου της 9χρονης Τζωρτζίνας προχωρούν οι αρχές με εντολή της 18ης ανακρίτριας προκειμένου να αφαιρεθεί το tablet που τοποθέτησε η μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου στο φέρετρο του παιδιού την ημέρα της κηδείας. Το tablet θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία που να ρίχνουν φως στις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης με έμφαση στην αναζήτηση της διαδρομής της φονικής κεταμίνης.

Η παραγγελία της δικαστικής λειτουργού έρχεται λίγες ώρες μετά την κατάθεση του πατέρα του παιδιού Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η εν διαστάσει σύζυγος του που είναι προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία του παιδιού τοποθέτησε το tablet μαζί με το παιδί.

Η κατάθεση του γιατρού που φρόντιζε την Τζωρτζίνα

Την ίδια ώρα, το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο γιατρός καταθέτει αμέσως μετά τον πατέρα του κοριτσιού και η μαρτυρία του θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς είχε φροντίσει το παιδί ενώ είχε πάθει εγκεφαλοπάθεια και φέρεται να κινητοποίησε τις αρχές για να βάλουν στο στόχαστρό τους τούς θανάτους των τριών παιδιών. Ο γιατρός σε δηλώσεις του εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό της Τζωρτίνας για την οποία, όπως ανέφερε, πάλεψαν και προσπάθησαν να θωρακίσουν την υγείας. Ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Τι ψάχνει η Αστυνομία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Οι γονείς Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης με τη μικρή Τζωρτζίνα
Στο μεταξύ, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με εξειδίκευση στην αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «τα επόμενα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένονται από την εξέταση των ψηφιακών μέσων της. Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο θα “μιλήσουν”. Αναζητήσεις που θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, όπως εάν, από που και πότε προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας».

«Τα επιστημονικά δεδομένα», προσθέτει, «είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές “αλλάζουν” με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα».

Τα ψηφιακά μέσα «μίλησαν», μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα, και εξηγεί: «Από τις αναζητήσεις της δράστιδας στο διαδίκτυο φάνηκε ότι έψαχνε πως θα μπορούσε να προμηθευτεί το βιτριόλι».



Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.