Κοινοποίηση


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα. Αναμένονται ιατροδικαστικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι όντως είναι αυτός, καθώς ο 59χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε απανθρακωμένος και η σορός του είναι σε πολύ κακή κατάσταση για να αναγνωριστεί με γυμνό μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, ένας εκ των συνεργατών του Χρήστου Γιαλιά στη μονάδα επεξεργασίας κρέατος με έδρα τη Μάνδρα, κατέθεσε στην αστυνομία ότι έφυγαν μαζί και τον είδε να μπαίνει στο αυτοκίνητό του. «Ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο» φέρεται να είπε επιβεβαιώνοντας ότι αυτός είναι πράγματι ο νεκρός.

Την ίδια ώρα, μάρτυρες που είδαν το αυτοκίνητο να καίγεται, άκουσαν πυροβολισμούς, αλλά δεν μπορούσαν να διασαφηνίσουν αν πρώτα το όχημα του επιχειρηματία τυλίχθηκε στις φλόγες ή προηγήθηκαν οι πυροβολισμοί από το καλάσνικοφ με το οποίο βλήθηκε ο Χρήστος Γιαλιάς ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δράστες πρώτα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ τον Χρήστο Γιαλιά και στη συνέχεια έκαψαν το αυτοκίνητό του μαζί με το όπλο.

Πλέον οι αρχές αναζητούν βινεοληπτικό υλικό από κάμερες, ώστε να διαπιστωθεί αν οι δράστες παρακολουθούσαν εδώ και μέρες τον επιχειρηματία, πόσοι ήταν οι δολοφόνοι αλλά και ποιο ήταν το δρομολόγιο που ακολούθησαν. Ταυτοχρόνως, αστυνομικοί ερευνούν το σημείο της δολοφονίας στη Μάνδρα και την γύρω περιοχή για να εντοπίσουν περαιτέρω στοιχεία.

Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Τουλάχιστον 18 σφαίρες στο σημείο

Αρχικά, κλήθηκε η Πυροσβεστική στο σημείο για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο. Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε κλήση στην Άμεση Δράση, αρχικά για πυροβολισμούς στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, και στη συνέχεια για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο.

Οι πυροσβέστες ανέσυραν από το όχημα ένα απανθρακωμένο πτώμα, ενώ στο σημείο έφτασαν σύντομα και αστυνομικές δυνάμεις που διαπίστωσαν πως πρόκειται για έγκλημα.

Γύρω από το καμένο ΙΧ υπήρχαν τουλάχιστον 18 διάσπαρτοι κάλυκες, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκε και ένα καμένο καλάσνικοφ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα πέταξαν μέσα οι δράστες για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους μετά το έγκλημα.

Λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μια καμένη μηχανή, η οποία εικάζεται πως ήταν το αρχικό όχημα διαφυγής των δραστών, που επίσης έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς και τον έκλεψαν δύο φορές

Ακόμη, εντύπωση προκαλεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της LiFO, ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Χρήστος Γιαλιάς είχε πέσει θύμα κλοπής δύο φορές στην πολυτελή του έπαυλη στη Μάνδρα και μάλιστα από άνδρες που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς. Την τρίτη φορά, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, που τον επιχειρηματία επισκέφτηκαν πραγματικοί αστυνομικοί, προέβαλε αντίσταση κατά των αρχών θεωρώντας ότι πρόκειται για ληστές μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς. Εν τέλει, βρέθηκαν στην κατοχή του όπλα, με αποτέλεσμα να έχει «μπλεξίματα» με τις Αρχές.

Μιλώντας τότε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του στο Star, ο Γιαλιάς είχε αναφερθεί αμυδρά και σε μια υπόθεση στην οποία είχε κατηγορηθεί για παράνομη κατοχή όπλων, για τα οποία ισχυρίστηκε πως ανήκαν στους φρουρούς του, καθώς λόγω φόβων για τη ζωή του είχε προσλάβει άτομα να τον προστατεύουν.

Δολοφονία στη Μάνδρα: Ποιος ήταν ο Χρήστος Γιαλιάς

Ο 59χρονος Χρήστος Γιαλιάς που δολοφονήθηκε στη Μάνδρα ήταν ιδιοκτήτης μεγάλης μονάδας επεξεργασίας κρεάτων. Τον τελευταίο καιρό ο επιχειρηματίας λειτουργούσε και αλυσίδα ψητοπωλείων.

Στο ποδόσφαιρο, διετέλεσε πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού, ενώ πέρυσι ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΠΑΣ Κόρινθος.

Η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία είχε δολοφονηθεί το 2018. Οι δράστες της έστησαν ενέδρα στη Μάνδρα, έξω από το σπίτι της, την πυροβόλησαν και τη σκότωσαν. Εκτιμάται ότι το κίνητρο ήταν η ληστεία.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.