Κοινοποίηση


Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η άποψη που διατύπωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βίκυ Φλέσσα, για τις ευθύνες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υποστηρίζοντας ότι «τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί».

«Το κράτος νοσεί. Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί, αυτή είναι η γνώμη μου. Όπως και στο Μάτι τους κάψαμε όλες και όλοι μαζί, αυτή είναι η γνώμη μου. Δεν έχει σχέση με κανέναν πρωθυπουργό και με καμία κυβέρνηση» δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, στις 14 Απριλίου.

Όπως αναμενόταν, η απόδοση συλλογικής κοινωνικής ευθύνης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που διερευνά η ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, πυροδότησε πολιτικές αντιδράσεις. «Η βολική για την κυβέρνηση, όσο και κυνική, έννοια της “συλλογικής ευθύνης” που υιοθετεί η κυρία Φλέσσα ξεπερνά τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε -μεταξύ άλλων- o ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Δεν είναι μια προσωπική της γνώμη, όπως έσπευσε να διευκρινίσει, είναι η κυβερνητική “υπερασπιστική γραμμή” που προσπαθεί να φορτώσει στο λαό την ευθύνη για τα εγκλήματα σε βάρος του» τόνισε, σε αντίστοιχη δήλωση, το ΚΚΕ.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.