Κοινοποίηση


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) στην Κερατέα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι φλόγες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια και οι κάτοικοι αναφέρουν πως κάηκαν τουλάχιστον δύο οικίες.

Ήχησε δύο φορές το 112 για εκκένωση στους οικισμούς: Άγιος Γεώργιος, Θωρικό, Μαρκάτι, Πλάκα, Παλαιοκαμαρίζα και Πανόραμα με τις Αρχές να προειδοποιούν για απομάκρυνση προς Λαύριο.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, που ενημερώθηκε στις 11:55 για φωτιά που καίει κοντά σε σπίτια. Στο σημείο βρίσκονται 78 πυροσβέστες, 26 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Έκκληση του αντιδημάρχου Λαυρεωτικής για ενίσχυση πυροσβεστικών δυνάμεων

Μιλώντας στο OPEN, ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης έκανε δημόσια έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, με τους ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης.

Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτριος, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι έχουν καεί ήδη τα πρώτα σπίτια στην Κερατέα, στον οικισμό της Πλάκας.

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει η μεγάλη φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου, ένα εγχείρημα δύσκολο, δεδομένων των ισχυρών ανέμων έντασης έως και 9 μποφόρ. Οι καπνοί είναι έντονοι και ορατοί σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Βάρκιζα και την Ανάβυσσο. Στις 13:00 το μεσημέρι, το μέτωπο έδειξε να περιορίζεται προς την πλευρά των σπιτιών.

Μαζεύεται στην πλευρά των σπιτιών, τρέχει όμως προς την πλευρά του δρυμού. Φυσάει πάρα πολύ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διενεργούνται εκτροπές οχημάτων στα εξής σημείας:

  • Παλαιά Λ. Λαυρίου και Λ. Πλάκας από την πλευρά ΤΟΓΑΝΙ
  • Παλαιά Λ. Λαυρίου και Λ. Πλάκας από είσοδο για Μαρκάτι
  • Λεωφόροι Αθηνών – Σουνίου και Καραμανλή
  • Λεωφόρος Λαυρίου και Καμαρίζης
  • Επαρχιακή Οδός Κερατέας – Αναβύσσου


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.