Κοινοποίηση


Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος βρίσκεται ο γνωστός δικηγόρος Αθηνών ο οποίος έχει οδηγηθεί ήδη και βρίσκεται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν την απολογία του εξετάστηκαν από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η πρώην σύζυγός του κατηγορούμενου, η κόρη του και ένας ακόμα γνωστός δικηγόρος ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες που μένει βέβαια να επιβεβαιωθούν ο κατηγορούμενος δικηγόρος φέρεται πως είναι διατεθειμένος να αλλάξει την αρχική του υπερασπιστική θέση, να ζητήσει συγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του κατηγορούμενου ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Το χρονικό

Ο 52χρονος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του, η οποία, όπως μεταδίδεται φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, κατάγματα στη μύτη και τα χέρια και τραυματισμό στη γλώσσα.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε ξημερώματα Κυριακής από γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είδαν τον 52χρονο δικηγόρο και την σύζυγο του. Το ζευγάρι ανέφερε πως η 37χρονη γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος εμπλοκής της αστυνομίας.

Όμως ο γιατρός που την εξέτασε επέμενε ότι τα τραύματα της έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση, ενώ φέρεται να έχει καταθέσει ότι σε ερώτηση του προς την 37χρονη αν αυτά τα τραύματα έχουν προέλθει από τον σύζυγό της, εκείνη έγνεψε καταφατικά. Η ίδια πάντως στην κατάθεση της υποστήριξε ότι έπεσε από τα σκαλιά, καθώς επίσης ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του συζύγου της.

Ο γενικός χειρουργός, που εξέτασε τη γυναίκα, ήταν υποχρεωμένος, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Το νέο πλαίσιο ορίζει πως – ανεξάρτητα από το τι λέει το θύμα – εάν ο γιατρός διαπιστώσει ότι έχει μπροστά του θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πρέπει να το δηλώσει στην αστυνομία. Έτσι εκείνος ειδοποίησε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους τον εισαγγελέα.

Κρίσιμο για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα εξετάσει τη γυναίκα και θα κρίνει αν τα τραύματά της προήλθαν από πτώση ή από ανθρώπινο χέρι.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του συγκεκριμένου ποινικολόγου είχε υποβληθεί και το 2017 μήνυση για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην τότε σύζυγό του, στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.