Κοινοποίηση


Ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή Γυμνασίου σημειώθηκε σε σχολείο στον Άλιμο την Τετάρτη.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το επεισόδιο ο 14χρονος μαθητής Γυμνασίου που και ο πατέρας του συνελήφθησαν.

Όλα συνέβησαν όταν η καθηγήτρια έκανε παρατήρηση στον μαθητή για τη χρήση κινητού, πηγαίνοντάς τον στη διευθύντρια του σχολείου.

Ο 14χρονος μαθητής της Β’ γυμνασίου απάντησε «θα σου σπάσω τα μούτρα» και φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή, έσπασε ένα κάδρο.

Υποβλήθηκε μήνυση, με αποτέλεσμα ο 14χρονος και ο πατέρας του να συλληφθούν για απειλή, φθορά και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αντίστοιχα.

Ο εισαγγελέας διέταξε να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

37 συλλήψεις μαθητών την ημέρα από τις αρχές του 2024

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον τα επεισόδια βίας και παραβατικότητας ανηλίκων που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι άκρως ανησυχητικά και αυτό που διαπιστώνεται είναι η ποιοτική αναβάθμιση αυτών των επεισοδίων τόσο στα μέσα που χρησιμοποιούν κατά την παραβατική τους συμπεριφορά οι ανήλικοι, όπως κάθε είδους μαχαίρια αλλά και στην βιαιότητα των επεισοδίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το κάθε ημέρα γίνονται 37 συλλήψεις ανηλίκων ενώ η παραβατικότητα νέων κάτω των 18 ετών έχει αυξηθεί 46% κατά τους 8 πρώτους μήνες του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχή περίοδο πέρσι.

Συγκεκριμένα ο αριθμός συλλήψεων ανηλίκων «σκαρφάλωσε» το πρώτο 8μηνο του έτους στις 8.978, ενώ έναν χρόνο πριν οι συλλήψεις δεν ξεπερνούσαν τις 6.157.

Κατά μέσο όρο, κάθε ημέρα από την αρχή του 2024 η Αστυνομία προχωρά στη σύλληψη 37 μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 10.000 μέχρι το τέλος του 2024.

Οι κατηγορίες αφορούν κυρίως ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις και κάθε λογής αδικήματα.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.