Κοινοποίηση


Παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε την περασμένη Τρίτη (12/12), Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτη στον προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου, στο Αγρίνιο.

Ο Παΐσιος είχε περάσει ως στρατιώτης από το Αγρίνιο και γι’ αυτό τιμάται στη συγκεκριμένη πόλη. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει μία εικόνα του Αγίου και λείψανά του, καθώς και ένα κάστανο, το οποίο ο Παΐσιος πριν από 27 χρόνια είχε δώσει έναν φοιτητή.

Τον Οκτώβριο του 1990, «ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μία ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί», σύμφωνα με την Ιερά Μονή Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια αργότερα, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ, ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό.

Έτσι, ακόμη και εκείνο το απλό γεγονός μαρτύρησε σε βάθος χρόνου, τη συνεχή παρουσία του Θεού, την οποία δυστυχώς κάποιοι, όχι μόνο την αρνούνται αλλά φθάνουν ακόμη και να εμπαίζουν».


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.