Κοινοποίηση


Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το πώς λειτουργούσε το λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Tην ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του θανάτου του 19χρονου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τις συνθήκες λειτουργίας του μοιραίου λούνα παρκ.

Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», προκύπτει ότι και την περυσινή σεζόν το συγκεκριμένο λούνα παρκ λειτουργούσε επί μήνες χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο Δήμος Κασσάνδρας είχε εκδώσει άδεια για τη συγκεκριμένη επιχείρηση μόλις στις 22 Αυγούστου του 2023, δηλαδή στην εκπνοή του καλοκαιριού.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε καταθέσει αίτηση για προσωρινή άδεια λειτουργίας από την 1η Ιουνίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο ισχυρίζεται η πλευρά του ιδιοκτήτη και για φέτος, ότι είχε καταθέσει από νωρίς αίτηση στον δήμο για άδεια, χωρίς όμως αυτή ποτέ να εκδόθηκε.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω δραστηριότητα, λόγω επικινδυνότητας, εμπίπτει στο καθεστώς της έγκρισης και όχι στο καθεστώς γνωστοποίησης. Δηλαδή δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει πριν ελεγχθούν τα πιστοποιητικά ασφαλείας και όλες οι βεβαιώσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στον φάκελο της επιχείρησης το 2023 υπήρχε πραγματογνωμοσύνη μηχανολόγου που βεβαίωνε ότι τα παιχνίδια -ανάμεσα στα οποία και το μοιραίο Crazy Dance- ήταν ασφαλή.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.