Κοινοποίηση


Φωτογραφία από Miguel Á. Padriñán

Όπως προβλέπεται, έτσι και φέτος τον Οκτώβριο θα γυρίσουν πίσω τα ρολόγια για την χειμερινή αλλαγή ώρας, προκειμένου να συντονιστεί η κοινωνία με τις ώρες συσκότισης.

Συγκεκριμένα, η ώρα θα αλλάξει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, που φέτος πέφτει στις 27 του μήνα, ενώ θα χρειαστεί να πάμε ρους δείκτες του ρολογιού μία ώρα πίσω, από τις 04.00 στις 03.00.

Αλλαγή ώρας: Τι ισχύει με την κατάργηση
Μπορεί για εμάς η χειμερινή ώρα να είναι συνήθεια, αλλά πολλά κράτη και περιοχές της Γης δεν την τηρούν για κοινωνικοοικονομικούς ή γεωγραφικούς λόγους.

Και στην Ευρώπη όμως το μέτρο επηρεάζει αρνητικά συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας όπως η κτηνοτροφία, ενώ έχει ψηφιστεί στο Ευρωκοινοβούλιο η κατάργηση της χειμερινής ώρας.

Βάση αυτής, τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν ή θα καταργήσουν το μέτρο, αλλά η απόφαση έχει μείνει στα «χαρτιά», καθώς δεν έχει προχωρήσει η εξέτασή της στην Κομισιόν.


Πηγή

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.