Κοινοποίηση

«Η χώρα χρειάζεται την περαιτέρω παραμονή των ιδιωτών γιατρών για άλλες 20 ημέρες. Θα εξεταστεί λίστα για προσθήκη και άλλων ειδικοτήτων γιατρών», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της σημερινής ενημέρωσης.

Η επιτροπή εισηγήθηκε να ισχύσει η αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ και αποστάσεις 10 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους.  Διπλή μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Self test σε κληρικούς.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 21:00, ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00

Δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στις 10 Μαΐου 2021 με τα μέτρα, που εφαρμόζονται ήδη για τα Λύκεια (υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης με δύο τεστ εβδομαδιαίως «self-testing» μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού όλων των σχολικών μονάδων και με δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία).

Επαναλειτουργία των χώρων εστίασης (εστιατόρια και καφετέριες), από 3 Μαΐου 2021, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις τα μέλη προτείνουν από τις 15 Μαϊου μετακινήσεις εκτός νομού.

Κατά κύριο λόγο πολίτες που δεν έχουν εμβολαστεί βρίσκονται στις ΜΕΘ, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Εμβολιασμός άνω των 30

Δίνεται η ευκαιρία μετά την δυνατότητα αποθεμάτων με εμβόλιο της Astrazeneca να εμβολιαστούν και άτομα από 30-39 από τη Μεγάλη ΤρίτηΣυνεχίζονται οι εμβολιασμοί κανονικά σε όλες τις ηλικιακές ομάδεςΤη μία μέρα θα εγγραφούν στην πλατφόρμα την άλλη θα εμβολιαστούν. Θα μπορέσουν φυσικά να εμβολιαστούν και αργότερα ο ηλικίες αυτές. Θα γίνονται εμβολιασμοί σε διαγνωστικά, σε θεραπευτήρια.

Θα εμβολιάζονται μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες έως τις 10 μμ. και  θα γίνονται εμβολιασμοί και Σάββατα και Κυριακές με το αντίστοιχο αντίτιμο για τους εργαζόμενους.

Διευκρίνισε, στη συνέχεια, πως «για να μπορέσει να γίνει όλο αυτό το πρόγραμμα φέρνουμε νομοθετική διάταξη στη Βουλή τις επόμενες ημέρες που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί εκτός από τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία και σε ιδιωτικά πολυιατρεία και σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά θεραπευτήρια», με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σημειώνεται, ότι η πλατφόρμα εμβολιασμού άνοιξε σήμερα (21/4) για ηλικίες 55-59 ετών και για εκπαιδευτικούς.

Επίσης, το Σάββατο 24 Απριλίου ανοίγει για τον εμβολιασμό στις ηλικίες 50-54 ετών.

Στις 4 Μαίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί της Johnson & Johnson.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.