Κοινοποίηση

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κίμων Μηταλίδης, εκφράζοντας τη θλίψη του, ενημέρωσε τα μέλη  για το θάνατο του Ιωάννη Μαζαράκη-Αινιάν, αναφέροντας ότι ο εκλιπών διετέλεσε Νομάρχης Καστοριάς από το 1962 και παραιτήθηκε τον Απρίλιο 1967.

Είναι αυτός που δημιούργησε τη σημερινή εικόνα στους Μανιάκους, καθώς με δικό του πρόγραμμα μετακίνησε στην περιοχή τους κατοίκους των χωριών Ζούζουλης και Πευκόφυτου.

Ο Ιωάννης Κ. Μαζαράκης – Αινιάν έχει συνδεθεί άρρηκτα με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα κυρίως, υπήρξε η ψυχή της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος για πάνω από 40 χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, με τιμή και ευγνωμοσύνη στη μνήμη του, εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Κοινοποίηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.